начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Полицейско насилие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Полицейско насилие

Мнениеот Neli654 » 12 Сеп 2011, 19:39

eliana написа:От полицията винаги трябва да се бяга по здравословни причини......невинен или виновен ....и още повече ако си невинен. :D

На 100 % съгласна. :D
Neli654
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 12 Сеп 2011, 19:59

Neli654 написа:Привет и от мен.
Много се радвам,че закриха ''милиционерската'' :mrgreen: школа за прости полицаЙ .Н

марш обратно в училище :evil:
marek972
Потребител

Мнениеот glubomirov » 12 Сеп 2011, 21:49

marek972 написа:
Много се радвам,че закриха ''милиционерската'' :mrgreen: школа за прости полицаЙ .Н

Не си прав да връщаш в училище ! :wink:
..... то щом министърА е прост, съответно и полицаЙте ш,са такива.... :D

Щото и темичката стана малко.... "... една жена на опашката каза ...." :P

Neli654 написа:А аз пък се обзалагам :P че не е имало нито нещо крадено, нито наркотици.И на 100г. да си пак ще бягаш от провинциалистите :mrgreen: с ''фуражки''.Бог да пази държавата.

...... да, бог да пази, ...... от новоизлюпени столичани. Ама - на Ви сега Желю Желев :mrgreen:
glubomirov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Сеп 2011, 23:06

Neli654 написа:
eliana написа:От полицията винаги трябва да се бяга по здравословни причини......невинен или виновен ....и още повече ако си невинен. :D

На 100 % съгласна. :D

Абсолютно неправилно мнение. Когато човек не върши престъпления нито бяга от полицията, нито някой го бие. :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Neli654 » 15 Сеп 2011, 22:51

glubomirov написа:
marek972 написа:

Не си прав да връщаш в училище ! :wink:
..... то щом министърА е прост, съответно и полицаЙте ш,са такива.... :D

Neli654 написа:А аз пък се обзалагам :P че не е имало нито нещо крадено, нито наркотици.И на 100г. да си пак ще бягаш от провинциалистите :mrgreen: с ''фуражки''.Бог да пази държавата.

...... да, бог да пази, ...... от новоизлюпени столичани. Ама - на Ви сега Желю Желев :mrgreen:

да само само за сведение у-ще съм завършила много преди теб г-н пазителю :twisted: а що се отнася до местоживеенето съм в столицата г-н селянино от многооо многооо отдавна :D
Neli654
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Сеп 2011, 23:01

Еййй, и тая тема вече се изчерпи и започна да излиза извън рамките на нормалното. Нели, никога черното не е абсолютно черно и бялото не е абсолютно и единствено бяло. Та, така и по темата за полицейското насилие, за селяндурщината, за престъпленията и наказанията и т.н.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот glubomirov » 16 Сеп 2011, 11:29

Neli654 написа: да само само за сведение у-ще съм завършила много преди теб г-н пазителю :twisted: а що се отнася до местоживеенето съм в столицата г-н селянино от многооо многооо отдавна :D

Добре, бабо :D Нели. Ясно че си завършила много преди мен, ама не си се ограмотила. Или си избягала от час точно когато не е трябвало.

Не знам от кога си в столицата, но и баба ми и дядо ми са родени в София. Не знам и дали не съм селянин - тази дума я ползвам с друго значение, а именно - "като състояние на духа", визирам твоят. Само знам, че този хубав град го превърнахте в най-голямото село.

А иначе, по темата:
ЗМВР
Чл. 72. (1) При изпълнение на служебните си задължения полицейските органи могат
да използват физическа сила и помощни средства
само ако те не могат да бъдат осъществени
по друг начин при:
1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане;
2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на
полицейски орган;
3. конвоиране на лице или при опит то да избяга, да посегне на своя живот или на
живота и здравето на други лица;
4. (доп. - ДВ, бр. 98 от 2008 г.) оказване съдействие на други държавни органи или
длъжностни лица, включително на контрольорите на Европейската комисия, на които
противозаконно се пречи да изпълняват задълженията си;
5. нападения срещу граждани и полицейски органи;
6. освобождаване на заложници;
7. групови нарушения на обществения ред;
8. нападения на сгради, помещения, съоръжения и транспортни средства;
9. освобождаване на незаконно заети обекти, ако им е разпоредено от компетентен
орган.

- има време. Ще навърши пълнолетие "детето", ще отиде където му е мястото. Щом под 18 е тръгнал по РПУ-тата .... направи си изводи.
Само здраве да има. Другото се постига.
glubomirov
Потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Сеп 2011, 13:25

glubomirov написа:..... то щом министърА е прост, съответно и полицаЙте ш,са такива.... :D

................

И какво изобщо значи това? Има доста прости хора в МВР.Министърът не е прост,никак даже,въпреки изцепчиците си понякога(те винаги съпътстват явната борба с орг.престъпност и силното желание да бъде надвита) и въпреки "СИРЕНЕТО" на някои "богати" духом(както се изказва един образ тук),които са го измислили.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Сеп 2011, 13:39

България чака такъв министър от 20г..Тя чака също тъпаците от МВР да се махнат оттам.

В МВР трябва да работят само хора с висше образование. В БГ има достатъчно такива.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Сеп 2011, 13:57

svettoslav написа:
glubomirov написа:..... то щом министърА е прост, съответно и полицаЙте ш,са такива.... :D

................

И какво изобщо значи това? Има доста прости хора в МВР.Министърът не е прост,никак даже,въпреки изцепчиците си понякога(те винаги съпътстват явната борба с орг.престъпност и силното желание да бъде надвита) и въпреки "СИРЕНЕТО" на някои "богати" духом(както се изказва един образ тук),които са го измислили.

Светославе, ти нямаш ли почивен ден, ами споменаваш мен и моите думи, а!? :roll: И какво си се захванал с МВР, а!? Само там ли има прости хора? Че те тия прости хора са навсякъде, във всяка сфера на нашия интересен живот, значи.... И за какво точно трябва да има изискване за висше образование на полицаите, според теб? Да не би да те мързи да даваш юридически съвети на клиентите, че да искаш някой полицай да го прави вместо теб? Защото аз предпочитам аз да се занимавам с тая работа.
И образованието що за критерий за обща култура и възпитание на човека може да бъде!? Знаеш ли колко прости и нагли колеги юристи има? Бъди малко обективен в разсъжденията си, като си се захванал за това МВР, та нямаш спирачки.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Сеп 2011, 14:46

Муци,мисля че грешиш! Няма твои думи тук.Прощавай ако нещо съм таковал без да искам.
Съвсем сериозно.

Виж сега,почивен ден нЕма,луд умора също нЕма :roll:

П.П. Ама съвсем нищо общо с теб,честно казано не зная каква връзка правиш,сигурно има нещо,но от моя гледна точка,просто изказвам мнение.
Желая ти хубав уикенд! И спорна работна седмица.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Сеп 2011, 14:51

Не, че ми влиза в работата, но обективността го изисква, за да се разсеят митовете- в структурите на МВР работят, преобладаващо!, хора с висше образование. Последното, в противоречие тезата на колегата, не е индикатор нито за острота, нито за вдлъбнатост( ако мога така да се изразя). Факт е, че не носят дипломите си на челото :) , за да разсеят митовете, но не е и нужно.
И образованието що за критерий за обща култура и възпитание на човека може да бъде!?

Мисля, никакъв.
Знаеш ли колко прости и нагли колеги юристи има?

И това е вярно :lol: . Наблюдавам някаква нелепа тенденция, като че ли, в тази насока.
Не е нужно човек дълго да търси потвърждение на това твърдение. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Сеп 2011, 22:17

svettoslav написа:България чака такъв министър от 20г..Тя чака също тъпаците от МВР да се махнат оттам.

В МВР трябва да работят само хора с висше образование. В БГ има достатъчно такива.

Така е, 50% от бакшишите са с висше. Да ги направим полицаи, а?
Хахаха, темата станала забавна.

Май вече е за триене. Влезе един анонимко, вкара една измислица, казаха се малко умни слова, и после почна СПАМЕНЕТО..... безмислица.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Сеп 2011, 22:34

Аз съм мнение, да не се удря човек (мъж или още повече жена), освен при екстремални ситуации.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Сеп 2011, 22:39

ivan_lawyer написа:Аз съм мнение, да не се удря човек (мъж или още повече жена), освен при екстремални ситуации.

А кой казва, че е обратното?

Мога да ти дам гаранция, че за една вечер в градските дискотеки се пребиват ( не удрят, пребиват ) повече хора, отколкото биват незаконно удряни в полицията.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Сеп 2011, 22:54

Не мога да правя статистики, ама наскоро участвах в един мил разговор : Полицаят към подзащитния ми : " Скоро ще получиш безплатен обяд или вечеря по DHL", аз се обръщам към полицая и му казвам: " Надявам се в бъдеще да нямате повече проблеми с него!", а той ми отговаря троснато : " Напротив, ще си имаме проблеми с него цял живот!" :mrgreen:
И колегата му с усмивка / защото видя, че се понамръщих леко /, добавя : " Тъкмо и за Вас ще има работа!"
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Сеп 2011, 23:02

Мога да ти дам гаранция, че за една вечер в градските дискотеки се пребиват ( не удрят, пребиват ) повече хора, отколкото биват незаконно удряни в полицията.

Досега не са ми посягали, имам самообладание, възможно е на моите Дартаняновски години и да се случи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 19 Сеп 2011, 23:53

nk7702n написа:Не мога да правя статистики, ама наскоро участвах в един мил разговор : Полицаят към подзащитния ми : " Скоро ще получиш безплатен обяд или вечеря по DHL", аз се обръщам към полицая и му казвам: " Надявам се в бъдеще да нямате повече проблеми с него!", а той ми отговаря троснато : " Напротив, ще си имаме проблеми с него цял живот!" :mrgreen:
И колегата му с усмивка / защото видя, че се понамръщих леко /, добавя : " Тъкмо и за Вас ще има работа!"

Наистина е много мила и идилична картинка, когато някой ти обяснява как човек с 80+ регистрации и няколко ефективни присъди не е проблемна личност и не бива да се очакват ядове с него в бъдеще :roll: .... Не знам дали защитавания от теб е такъв, ама изглежда доста смешно отстрани.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Сеп 2011, 00:09

kuzdov написа:
nk7702n написа:Не мога да правя статистики, ама наскоро участвах в един мил разговор : Полицаят към подзащитния ми : " Скоро ще получиш безплатен обяд или вечеря по DHL", аз се обръщам към полицая и му казвам: " Надявам се в бъдеще да нямате повече проблеми с него!", а той ми отговаря троснато : " Напротив, ще си имаме проблеми с него цял живот!" :mrgreen:

Наистина е много мила и идилична картинка, когато някой ти обяснява как човек с 80+ регистрации и няколко ефективни присъди не е проблемна личност и не бива да се очакват ядове с него в бъдеще :roll: .... Не знам дали защитавания от теб е такъв, ама изглежда доста смешно отстрани.

Смешното е знаеш ли кое, че е един невзрачен ром, кожа и кости, който е направо безобиден, обаче глупав, и решил да пуска срещу полицаи жалби, че го бият, та затова така мило решили да му говорят хората. Тъпото в цялата картинка е, че се наказват някакви нещастни престъпници за дреболии, и на тях всеки им надвива, а пък занимаващите се наистина с тежки престъпления, си гледат живота. Ей с такива нещастници се занимава нашата полиция и съдебна система. Водят се ДП за кражба от магазин на две, три бири от непълнолетни лица, даже наскоро разговарях с един полицай и един дознател и хората и те се възмущаваха колко финансови средства се прахосват за такива глупости.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 20 Сеп 2011, 00:49

Ами аз съм виждал и баба и дядо на над 70 г. задържани заради неплатен колбас, мъж, който е платил 80 лв. покупки, обаче забравил да извади пакетче дъвки от джоба си (сложил ги там да не изпаднат от количката) и всякакви такива. Обаче законът не прави разлика, поне в първоначалния етап. Дребните роми, които влачат де що метално докопат, ще ти свалят ограда или покрив или ще ти изкъртят инсталацията от къщата за няколко хиляди и ще ги продадат за жълти стотинки. Питай виладжиите и хората от крайните квартали за какво иде реч преди да ги съжаляваш. А, че едрите риби се измъкват е ясно, както е ясно, че става не без участието на известни адвокати и магистрати :wink:
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право