начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Къща построена на границата

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къща построена на границата

Мнениеот tedy8567 » 09 Авг 2024, 03:03

Здравейте,нов съм във форума и се извинявам ако темата не е на правилното място.
Предстои ми покупка на къща, която е построена на границата. Брокерите ми казват, че нямат удостоверение за търпимост и нямало да има проблем със съседите ,защото било заварено положение.
Въпроса ми е брокерите лъжат ли ме и има ли смисъл да я купувам?
Не съм сигурен дали е общински имота или са си го купили.
tedy8567
Нов потребител

Re: Къща построена на границата

Мнениеот guest1 » 09 Авг 2024, 08:44

Здравейте.
Не приемайте всичко за 100% истина, особено когато е казано устно. За брокера сте просто поредния клиент.
Някой неща може да устатоните и сам. Ако стената на имотната граница е "калкан" (без врати, прозорци, балкони и прочие) - значи е било предвидено "свързано застрояване". И преди строителството е имало съгласие от тогавашния собственик на съседния имот.
Относно собствеността на имога. Влезте на страницата на КАИС и потърсете имота по адрес - област, община, населено място, улица, номер... В повечето случаи пише каква собственост е. Рядкост са еднофамилни сгради (къщи) върху общинска частна собственост с отстъпено право на строеж. Ако там пише "няма данни" - ще трябва да отидете в Общината, служба Кадастър.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Къща построена на границата

Мнениеот teogeo » 09 Авг 2024, 20:07

tedy8567 написа:Здравейте,нов съм във форума и се извинявам ако темата не е на правилното място.
Предстои ми покупка на къща, която е построена на границата. Брокерите ми казват, че нямат удостоверение за търпимост и нямало да има проблем със съседите ,защото било заварено положение.
Въпроса ми е брокерите лъжат ли ме и има ли смисъл да я купувам?
Не съм сигурен дали е общински имота или са си го купили.

Здравейте, обърнете се към колега, който да провери документите за имота + задължително оглед на място.
Брокерът Ви е излъгал.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба