ИИИИИ:
Съд: Районен съд - Перник
Вид на делото: АНД
Номер на делото: 1362
Година: 2013
Съдебен състав / Съдия: III състав, БОГДАН З. ВЕЛЕВ
Данни за акта
Вид на акта: Решение
Номер на акта:
Дата на постановяване: 21.10.2013 г.
Дата на влизане в сила: 21.11.2013 г.
Статус на акта: Влязъл в сила
Съдържание на акта: Изтегли
Дата на постановяване на мотива:
Съдържание на мотива:
Данни за изпращане в
по-висша инстанция
Съд:
Изходящ номер:
Година:
Тип на документа:
Дата на изпращане:
- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпроси относно електронен фиш!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпроси относно електронен фиш!
Здравейте,
използвам темата, за да задам своя въпрос, тъй като е свързан.
При превишение на скорост и засичане с радар около Долни Пасарел, получих съобщение във Вайбър, канещо ме да платя фиш серия К. Свалих жалбата на колегата Георги 1:1 (с малки вариации, за да съответства на моя казус) и отидох до КАТ София, където ми "връчиха" въпросния фиш - един хвърчащ лист с дата и час на "заснемане" и нищо друго (снимки/видео) и си подадох жалбата за отмяна на място.
Около седмица след подаването на жалбата ми, при проверка по СУМПС/ЕГН и/или фиш и номер на документ, излиза, че "няма невръчени и/или неплатени фишове'. Като кликна на линка за плащане на въпросния фиш, на сайта на МВР излиза ' задължението, което се опитвате да достъпите, не беше открито или вече е платено'
Не съм получавала никаква друга кореспонденция с представителството хрантутници, които се чудят как да дерат народа докато надрусани и пияни господа и госпожици със стикери на инвалиди/министерства и тем подобни паркират и карат както и където си поискат без ни-как-ви последствия (да, потвърждавам, че в пълно съзнание и напълно трезвена избрах как да шофирам на прав двулентов път без никакви други коли в което и да е платно, защото съм възрастен човек и мога да си преценя скоростта без някакви паразити да ме третират като дете с бездънна банкова сметка).
Въпросът ми към съфорумците е - да считам ли казуса за приключен т.е. фишът е отменен? Или тепърва предстои рунд 2?
При превишение на скорост и засичане с радар около Долни Пасарел, получих съобщение във Вайбър, канещо ме да платя фиш серия К. Свалих жалбата на колегата Георги 1:1 (с малки вариации, за да съответства на моя казус) и отидох до КАТ София, където ми "връчиха" въпросния фиш - един хвърчащ лист с дата и час на "заснемане" и нищо друго (снимки/видео) и си подадох жалбата за отмяна на място.
Около седмица след подаването на жалбата ми, при проверка по СУМПС/ЕГН и/или фиш и номер на документ, излиза, че "няма невръчени и/или неплатени фишове'. Като кликна на линка за плащане на въпросния фиш, на сайта на МВР излиза ' задължението, което се опитвате да достъпите, не беше открито или вече е платено'
Не съм получавала никаква друга кореспонденция с представителството хрантутници, които се чудят как да дерат народа докато надрусани и пияни господа и госпожици със стикери на инвалиди/министерства и тем подобни паркират и карат както и където си поискат без ни-как-ви последствия (да, потвърждавам, че в пълно съзнание и напълно трезвена избрах как да шофирам на прав двулентов път без никакви други коли в което и да е платно, защото съм възрастен човек и мога да си преценя скоростта без някакви паразити да ме третират като дете с бездънна банкова сметка).
Въпросът ми към съфорумците е - да считам ли казуса за приключен т.е. фишът е отменен? Или тепърва предстои рунд 2?
- banshee
- Нов потребител
Г-жо/це/ banshee,
Ще си позволя укорителен тон към Вас, но считам, че зслужен...:
След това, което написахте в юридически форум, а именно:
Не мисля, че уважаващ себе си юрист би Ви дал отговор! Този начин на мислене е дълбоко познат у нас и е един от проблемите на обществото!!! Не сте Вие, която да отменяте действието на законова разпоредба, а после да се жалвате и да искате „справедливост”!
Кое Ви дава право да не спазвате ограничение (правило), а след това да недоволствате от това, че сте санкционирана?!? Не, не това е начинът и не това следва да е Вашето поведение, и то на пътя!!! От такива, които в пълно съзнание и напълно трезви, избиращи начини на шофиране, разминаващи се с въведените ограничения, се случват най-лошите неща на пътя! А после…?! После адвокати, жалвания – ми не исках, ми не беше нарочно и прочие!
Ако ги няма „хрантутниците” такива като Вас ще изпотрепят сами – себе си а и други невинни участници в пътния трафик!
Толкова от мен – вторият рунд…
Съветвам Ви да преосмислите поведението си поне на пътя!
Ако съседът Ви, напълно трезвен и с пълно съзнание дойде и Ви насили, въпреки изричната законова забрана, то това, че е „взел закона в свои ръце” ще го оправдае ли???
След това, което написахте в юридически форум, а именно:
…да, потвърждавам, че в пълно съзнание и напълно трезвена избрах как да шофирам на прав двулентов път без никакви други коли в което и да е платно, защото съм възрастен човек и мога да си преценя скоростта…
Не мисля, че уважаващ себе си юрист би Ви дал отговор! Този начин на мислене е дълбоко познат у нас и е един от проблемите на обществото!!! Не сте Вие, която да отменяте действието на законова разпоредба, а после да се жалвате и да искате „справедливост”!
Кое Ви дава право да не спазвате ограничение (правило), а след това да недоволствате от това, че сте санкционирана?!? Не, не това е начинът и не това следва да е Вашето поведение, и то на пътя!!! От такива, които в пълно съзнание и напълно трезви, избиращи начини на шофиране, разминаващи се с въведените ограничения, се случват най-лошите неща на пътя! А после…?! После адвокати, жалвания – ми не исках, ми не беше нарочно и прочие!
Ако ги няма „хрантутниците” такива като Вас ще изпотрепят сами – себе си а и други невинни участници в пътния трафик!
Ако съседът Ви, напълно трезвен и с пълно съзнание дойде и Ви насили, въпреки изричната законова забрана, то това, че е „взел закона в свои ръце” ще го оправдае ли???
- nikodim77
- Активен потребител
banshee написа:Въпросът ми към съфорумците е - да считам ли казуса за приключен т.е. фишът е отменен? Или тепърва предстои рунд 2?
Ако всеки, които има СУМПС, започне да си проверява - има ли задължения или не - през 5 минути, най-много да се срине системата!
Казус няма!
А Вие шофирайте по-разумно.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
nikodim77 написа:Г-жо/це/ banshee,
След това, което написахте в юридически форум, а именно:…да, потвърждавам, че в пълно съзнание и напълно трезвена избрах как да шофирам на прав двулентов път без никакви други коли в което и да е платно, защото съм възрастен човек и мога да си преценя скоростта…
Знаете ли, преди години когато бях млада и вярвах в "системата", щях много да се трогна от коментара Ви. Но после поживях в чужбинаТА много години, пообщувах с туземни елементи тук и там и си позволявам да не се съглася с виждането Ви. Разбира се, имате право на мнението си както и аз и имате моите уважение за изказването му. Но нека и аз си позволя малко укорителен тон. Българското управство е скотобойна за малоумници. На Запад (и Изток, междудругото) има правила и санкции, но има и елементарно уважение към данъкоплатеца освен това, а не перманента инфатилизация.
Нищо лично към Вас, но след общуване от близо с не един, двама, трима, четирима адвокати в България, мнението ми клони към абсолютната нула. Още помня при първо запознаване как една госпожица от София гордо заяви, че тя "може веднага да спечели делото на сестрата заснета да бие и души бебета в Софиямед, защото видеото не представлявало веществено доказателство". И това е само един от много примери на адвокати, които са мега морални и разумни на хартия, но въртят членове и алинеи както им изнася, за са оправдават ужасяващи деяние и престъпления когато им изнася. Малко ми е трудно да уважавам и взимам насериозно такова поведение, разберете мe.
Да, народът е (част) от проблема на тая държава. А останалия проблем са лакеите на въпросната власт в лицето на бездушни, аморални, алчни и корумпирани същества като адвокати, полицаи, чиновници, доктори и учители, които без мисъл просто "правят това, което ми кажат".
Пожелавам Ви най-искрено да не се натресете на един с "дефектен" уред за тестване, който да доведе до отнемане на законно притежавания Ви автомобил докато сеирджиите цъкат с език, че "явно сте си го заслужили да карате пил". Пък после ходи обяснявай, че нямаш сестра след като по-авторитетни личности са установили "нарушение", а не ползват просто вратичка за тотално противоконституционно изземване на лична собственост (която май беше неприкосновена ако не се лъжа?).
На другия отговор след Вашия - системите са създадени затова, за провека. Ако ще се сриват когато са ползвани за това, за което за създадени - ****ти и системите
- banshee
- Нов потребител
Здравейте,banshee написа:Здравейте,
[...]
Неюрист тук, затова може да не четете нататък, няма проблем.
Първо бих искал да отбележа, че извършвате т.нар. некропостинг, което обикновено не се толерира по форумите. Тук явно на модераторите, доколкото такива изобщо има, им е все тая. Както и да е, за 11 г. законодателството се е променило и повечето от основанията в жалбата от стр. 1 са вече неприложими.
Сега, по темата - да разбираме ли, че сте депозирали жалба до районния съд (чрез ОДМВР) срещу издадения Ви и прясно връчен е-фиш? Ако е така, тогава не би следвало фишът да не се визуализира в системата на КАТ. Те наскоро правиха някакво неособено добро "подобрение", но нещата не би трябвало да са се променили с показването на фишовете. Вие виждали ли сте фиша в системата им изобщо? Ако не, възможно ли е той просто все още да не е отразен там, понеже те скорострелно са Ви пратили уведомлението, преди самият фиш да е качен? Ако сте го виждали вече, той би трябвало да си стои видим, докато тече обжалването му, колкото и време да отнеме това. Единствената промяна би била във възможността за плащане с отстъпка. Възможно ли е някой друг вече да е платил задължението вместо Вас? Автомобилът личен ли е?
Между другото, на какво основание сте обжалвали? Имало ли е ограничение? Нарушили ли сте го? От какво реално сте останали недоволна, ако - по собствените Ви думи - сте извършили нарушение от обективна и субективна страна? И аз бих бил недоволен, ако ме глобят, понеже не съм спрял на определен "STOP" на един неизползваем прелез в Плевен, на който абсолютно никой не спира (освен учебни автомобили, но то е просто смешно, когато го видите), но не смятам, че "тъй като е безполезен и никой не се съобразява с него" би минало като аргумент пред съда.
Аз, всъщност, в момента обжалвам един е-фиш за превишена скорост - заснет съм с умопомрачителните 85 км/ч (след приспаднатия толеранс) при ограничение 60 км/ч извън населено място. Става дума за един разклон в Сливенско - пътен възел до с. Гавраилово, където дори няма кръстовище и е напълно неоправдано това ограничение, тъй като мястото изобщо не се характеризира с висока концентрация на ПТП. Целта очевидно е да се направи "хранилка", като на случаен принцип (нарушението е заснето в 08:44 ч.) се залагат отстрани до надлеза, където няма как да ги види човек, преди вече да е заснет, за да акумулират фишове. Пълна гавра с гражданите! Обжалвах, но нямам очаквания за out-of-the-box мислене на ниво районен съд.
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|