Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Жалбата ще е за злоупотреба с лични данни и да очаквам ли, че това ще направи застраховката невалидна ? Предполагам, че дъщеря ми ме е застраховала със задни мисли. :cry:
- Дата и час: 19 Ное 2024, 22:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неочакван SMS да платя за застрахователна полица живот.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неочакван SMS да платя за застрахователна полица живот.
[quote="faanny"]Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.faanny написа:Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Жалбата ще е за злоупотреба с лични данни и да очаквам ли, че това ще направи застраховката невалидна ? Предполагам, че дъщеря ми ме е застраховала със задни мисли. :cry:
- faanny
- Младши потребител
Сигурна ли сте, че не става дума за опит за измама? В България все още не е въведено еврото, така че звучи доста съмнително да има такава полица, при това толкова скъпа. Освен това, звучи и като опит да се сдобият с личните Ви данни, особено след като сами са Ви предложили да подадете жалба, че и нямало да разберете всичко, нищо че Вие сте застрахована ужким.faanny написа:Здравейте прависти, аз съм възрастна дама, над 70 г. и моля да ме извините за наивните въпроси. На 26.09.23г. получих есемес на телефона, напомняне, да заплатя 51 евро и номера на застрахователната полица за месец август 2023г. Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Жалбата ще е за злоупотреба с лични данни и да очаквам ли, че това ще направи застраховката невалидна ? Предполагам, че дъщеря ми ме е застраховала със задни мисли.
Моят съвет е да отидете в пилицията и в никакъв случай не пускайте жалба до съмнителни компании.
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
doondie написа:Сигурна ли сте, че не става дума за опит за измама? В България все още не е въведено еврото, така че звучи доста съмнително да има такава полица, при това толкова скъпа. Освен това, звучи и като опит да се сдобият с личните Ви данни, особено след като сами са Ви предложили да подадете жалба, че и нямало да разберете всичко, нищо че Вие сте застрахована ужким.
Моят съвет е да отидете в пилицията и в никакъв случай не пускайте жалба до съмнителни компании.
Може да е много неща - от опит за измама (малко вероятно) до „обикновен“ спам.
Еврото не е въведено като официална парична единица, но това не пречи на никой да има валутна сметка в евро и да извършва плащания с евро.
За лични данни - едва ли питащата ще ги диктува по телефона, а при посещение в офис - ще е нужна идентификация. Още повече, че полицата уж е на нейно име.
faanny написа:Никога не съм се застраховала лично. Обадих се в централният офис на застрахователя и ми казаха, че по номера на полицата е застраховка живот. Конфиденциална информация е, защото е на индивидуален клиент. Ако искам да разбера повече, трябва да подам жалба с личните си данни и пак частично могат да ми отговорят. При събитието (смърт от заболяване) бенефициентът ще осребри застраховката.
Жалбата ще е за злоупотреба с лични данни и да очаквам ли, че това ще направи застраховката невалидна ? Предполагам, че дъщеря ми ме е застраховала със задни мисли.
Щом Вие лично не сте сключвали такъв договор - няма причина да търсят Вас за пари.
Добре е да подадете жалба в полицията, но и да не подадете - нищо не губите. Не плащате, блокирате този номер и забравяте. Нямате застраховка - няма какво да се анулира!
Ако трето лице Ви е застраховало и плаща премиите - това не е Във ваш ущърб!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Нямам право да пиша името на застрахователната компания, но е най-голямата в страната, с много офиси. Аз се обадих в централния офис с номера на застрахователната полица. Няма да съм първата, на която са помогнали да прекрачи в по-добър свят, заради застраховката, особено ако е голяма, милион.
- faanny
- Младши потребител
faanny написа:Нямам право да пиша името на застрахователната компания, но е най-голямата в страната, с много офиси. Аз се обадих в централния офис с номера на застрахователната полица. Няма да съм първата, на която са помогнали да прекрачи в по-добър свят, заради застраховката, особено ако е голяма, милион.
Без значение името и размера, щом е истинска - със сигурност е регистрирана като „„Администратор на лични данни“!
Колкото до втората част - обърнете се към Хорейшио!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|