- Дата и час: 19 Ное 2024, 22:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изкарване на документи
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Изкарване на документи
Здравейте, преди няколко месеца двама брокери дойдоха до вкъщи, за да ме попитат дали искам да им продам земята си(нямах никаква информация за земя и отказах). По-късно получих и писмо от друга брокерка и реших да и се обадя за да разбера повече. Оказа се, че имам две ниви-едната е 5дка, а другата около 2дка(не знам коя категория са и в какво състояние са). Сега искам да ги продам, но не на брокер, а на купувач, но нямам никакви документи за тях. Тези ниви идва по бащина линия(баща ми е починал) от страна на прабаба и прадядо(не знам имената им и егн-тата), като и те са ги наследили от някой(до колкото разбрах май идват от мъжът на сестрата на прабаба понеже не са имали деца). Въпросът ми е от къде да започна да търся документи и изобщо информация и какви пари да си приготвя за документите. Нивите се намират в едно село в друга община, но сме в една област.
- mimsimims
- Нов потребител
Re: Изкарване на документи
И забравих да добавя, че се водя единствен наследник, защото майка ми и баща ми няма да брак. А дядо ми(баща му) и баба ми са разведени и фактически нейните деца не се водят наследници.
- mimsimims
- Нов потребител
Първо се снабдете с удостоверение за наследници, но не само на баща ви, но и на неговите родители. След това с удостоверенията отивате в общинската служба "земеделие и гори" по местонахождение на имотите, и правите справка за възстановени на тяхно име земеделски земи. Като ги установите, пак от там ще се снабдите със заверен препис от решението за възстановяване на собствеността, със скица на имотите, след това ще ви трябва и данъчна оценка и сте готов да търсите купувач. Всъщност, така наречения от вас "Брокер" със сигурност може да ви отмени. Изслушайте го каква цена ви предлага, и после преценете струва ли си сам да ходите по мъките, и да правите разходи. Успех!
- dimist
- Потребител
Благодаря за отговора. По принцип и на мен ми изглежда по-удобно с брокер, но моя позната ме посъветва да не се занимавам с тях, защото може да имам с някой декар в повече и да си го напишат между другите. А иначе разходите предполагам са същите, но ми ги отдържат от това, което ще предложат. Знам, че на 1дка взимат по 200лв за тях(иначе общо таксите не знам колко ще са).
- mimsimims
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|