Наскоро закупих апартамент който би трябвало да е 92кв.м.. Имам съмнения че част от апартамента е отнета за сметка на етажната собственост. Когато го купувах всички ме уверяваха че към апартамента има присвоена част от входа.
След като измерих целия апартамент ми излезе около 70кв.м. чиста площ с помещенията които ме уверяват че са част от входа.
От скицата по кадастъра очертанията на имота не съвпадат според моите виждания.
Къде как и какво мога да направя да разбера дали даденото помещение за което имам съмнения е към моя апартамент? Аз съм на първи етаж и на всички етажи на горе това помещение си е към апартаментите.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съмнения квадратура апартамент след покупка.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съмнения квадратура апартамент след покупка.
В строителни книжа - евентуално се държат в общината.
Но вече има нотариален акт, така че не е ясно какво става.
Но вече има нотариален акт, така че не е ясно какво става.
- telman
- Младши потребител
Когато мериш и сравняваш площта - имай предвид, че в Нотариалния акт е записано „застроена площ“. Тоест - заедно с площта на стените - вътрешни и външни. Ти най-вероятно измерваш и изчисляваш само полезната площ на помещенията.
22 кв.м. ми се виждат много - на нашия апартамент (108 км.м.) стените са около 15-16 кв.м.
22 кв.м. ми се виждат много - на нашия апартамент (108 км.м.) стените са около 15-16 кв.м.
- jhoro
- Активен потребител
jhoro написа:Когато мериш и сравняваш площта - имай предвид, че в Нотариалния акт е записано „застроена площ“. Тоест - заедно с площта на стените - вътрешни и външни. Ти най-вероятно измерваш и изчисляваш само полезната площ на помещенията.
Имай на предвид че измерването го правя с помещението което ми казват че е усвоено от входа, тоест без него чиста площ е някъде 60кв.м..
- bulgaro89
- Нов потребител
След разговор с брокера чрез който купих апартамента и строителен инженер се установи че това помещение е към апартамента но в момента се ползва от етажната собственост. Там се намира ел. таблото на блока.
Домоуправителят не иска да съдейства по никакъв начин и ми каза да си търся правата чрез адвокат.
Какво следва да направя?
Благодаря предварително.
Домоуправителят не иска да съдейства по никакъв начин и ми каза да си търся правата чрез адвокат.
Какво следва да направя?
Благодаря предварително.
- bulgaro89
- Нов потребител
Трябва дело за връщане на собственост, друго няма как. Или някакво самозаграждане, което е нередно да се прави.
- telman
- Младши потребител
Здравейте, в случая разликата в квадратурата е основание да развалите сделката з апокупко - продажба на имота.
Имате право и на иска за заплащане на разликата.
За всички въпроси, свърани с покупко - продажба на недвижими имоти - адвокат Мангъров.
Безплатна консултация!
http://tml-consult.bg/index.php?lang=bg
Имате право и на иска за заплащане на разликата.
За всички въпроси, свърани с покупко - продажба на недвижими имоти - адвокат Мангъров.
Безплатна консултация!
http://tml-consult.bg/index.php?lang=bg
- todor72
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|