- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Режим в затвора
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Режим в затвора
Здравейте,на всички искам да ви попитам нещо понеже не съм наясно,дано някой помогне.Казусът е следният. От кога запо1ва да ти тече режима в затвора?-осъденото лице е било задържано в ареста 5 мес.,а после прехвърлено в затвора при следствените още 7 мес.На районен съд го пуснаха под парична гаранция,и докато излезе решението на окръжен съд също.След като го осъдиха на окръжен съд влезе в затвора да си търпи наказанието,та искам да попитам дали се смята за режим времето в което е бил задържан 1г.и2мес или сега започва да му тече режима.Въпросът ми е за режима, а не за приспадане на наказанието.Благодаря предварително,ако някой ми разясни тези неща.
- tin444eto
- Младши потребител
Re: Режим в затвора
Здравейте!
Наказанието лишаване от свобода се търпи в затвор при първоначален общ или строг режим - за определен срок, като тези неща се определят в присъдата. Времето, през което осъдения е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража" или "домашен арест" се приспада от определеното с присъдата наказание.
Въпросът Ви в този смисъл не е коректен и не може да получи отговор. Не знам дали времето, в което е бил задържан, дали се смята за "режим", каквото и да означава това.
Наказанието лишаване от свобода се търпи в затвор при първоначален общ или строг режим - за определен срок, като тези неща се определят в присъдата. Времето, през което осъдения е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража" или "домашен арест" се приспада от определеното с присъдата наказание.
Въпросът Ви в този смисъл не е коректен и не може да получи отговор. Не знам дали времето, в което е бил задържан, дали се смята за "режим", каквото и да означава това.
- sunshine_75
- Потребител
Ами и аз незнам как да се изразя може би.Мисълта ми беше,че 1г и 2 мес. е бил задържан докато се гледа делото на районен съд.За приспадане от наказаието това го разбрах,но дали сега като е влязъл да си търпи наказанието тази 1г и 2 мец. зачитат ли му се като режим?
- tin444eto
- Младши потребител
Или от сега ще почне да му се зачита режима?
- tin444eto
- Младши потребител
Затвор - ясно.
Арест - ясно.
Зачитане на ареста и приспадане - ясно.
Какво е "режим", че да се зачита?
Арест - ясно.
Зачитане на ареста и приспадане - ясно.
Какво е "режим", че да се зачита?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
tin444eto написа:Или от сега ще почне да му се зачита режима?
Предполагам,че питането Ви е породено от възможността за изменение на първоначално определения с присъдата режим с по- лек след изтърпяване на част от определеното от съда наказание,Доколкото изменението е допустимо след като наказанието вече е наложено от съда и е започнало изпълнението му,срокът започва да тече от постъпването на лицето в затвора,а не от налагането на мярка за неотклонение" задържане под стража". За справка: чл.66 от ЗИНЗПС
- nk7702n
- Старши потребител
doc03 написа:Какво е "режим"......
"Режим" е глагол, първо лице, множествено число. От глагола "режа".
- kolegat
- Потребител
kolegat написа:doc03 написа:Какво е "режим"......
" Режим" е съществително име,мъжки род,единствено число,синоним на ред,устройство и др,, а сочения от теб глагол следва да употребяваш внимателно,за да си опазиш телесната цялост.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:kolegat написа:doc03 написа:Какво е "режим"......
" Режим" е съществително име,мъжки род,единствено число,синоним на ред,устройство и др,, а сочения от теб глагол следва да употребяваш внимателно,за да си опазиш телесната цялост.
"Режим" означава "режем" на пловдивски. Язък ти, че си от там, м.айна.
- kolegat
- Потребител
Сакън,не думай. Какво каза,че режат?
- nk7702n
- Старши потребител
Чл. 49. (1) Срокът за заменяне на режима с по-лек по реда на чл. 66, ал. 1 и 2 ЗИНЗС по отношение на лишени от свобода, които са били предварително задържани като обвиняеми или подсъдими, се изчислява от деня на поставянето им на определения режим с оглед остатъка от общото наказание към този ден.
- kpavlova
- Активен потребител
kpavlova написа:Чл. 49. (1) Срокът за заменяне на режима с по-лек по реда на чл. 66, ал. 1 и 2 ЗИНЗС по отношение на лишени от свобода, които са били предварително задържани като обвиняеми или подсъдими, се изчислява от деня на поставянето им на определения режим с оглед остатъка от общото наказание към този ден.
+1
- nk7702n
- Старши потребител
Предварителния арест, в който е пребивавало лицето по презумпция е "строг режим" . След произнасяне на присъдата, по - точно успоредно с произнасяне, съдийския състав се произнася при какъв първоначален режим да се излежи. Въпросният предварителен арест се приспада от цялата присъда, тоест, ако са го осъдили на 5 год, му се приспадат 1.2 години. Режима тук не играе. НО, осъдения има право на промяна на режиме, след като изтърпи първоначални 9 месеца от присъдата си и същия да му бъде сменен, с по - лек такъв и след това на всеки 6 месеца има право на смяна на режима. Това също не върши работа обаче, защото от ГДИН си правят каквото искат и според тях първите 9 месеца, трябва да си излежал, след влизането наприсъдата в изпълнение, това че си лежал по арестите, тях не ги интересува за жалост. Не съм юрист, но съм бивш затворник и ППЗИН и ЗИН са ми много познати
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|