- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ по казус.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ по казус.
Здравейте, пиша тук защото не знам към кой точно трябва да се обърна. Ситуацията е следната, в петък(05,12,214) пътувах с градски транспорт като с мен носех багаж включващ малък сак и раница, по време на пътуването в следствие на действията на водача на автобуса(това е лично мнение но смятам че караше със скорост над допустимата) се създаде предпоставка за ПТП, при което въпросния(шофьора) натисна рязко спирачки. Както може да се очаква почти всички правостоящи промениха позицията която заемаха, а имаше и трима пътници които паднаха. В резултат на разместването в автобуса и това че един от другите пътници падна върху мен, вещ която се намираше в раницата на гърба ми е претърпяла поражения. Въпроса ми е мога ли да търся обезщетение за въпросната вещ и ако да Как?
- leny92
- Нов потребител
Re: Помощ по казус.
Мяза на предвидими вреди от лошо изпълнение на договора за превоз. Т.е. не е за форум "Наказателно право", предполагам не искате, грубо казано, шофьорът да лежи в затвора.
По същество: изглежда доста обречено. Имате ли свидетели на случката, билет и т.н.
Иначе пътят е да се обърнете към превозвача, а ако не стане - към съда.
По същество: изглежда доста обречено. Имате ли свидетели на случката, билет и т.н.
Иначе пътят е да се обърнете към превозвача, а ако не стане - към съда.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|