- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Полицията намира откраднат телефон
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Полицията намира откраднат телефон
Преди време ми откраднаха стар вече демоде телефон, но с информация за стари познати в него, която е нямам в другите гсми. Полицията откри телефона по IMEI, но притежателят на телефона естествено ми е изтрил информацията в него и твърди, че случайно е намерил апарата. Можело с програма за възстановяване да се възстанови телефония указател, но не било сигурно. Вероятно ще се отърве само с дело срещу него по чл. 207 от НК и искам да знам аз ще мога ли да се конституирам като ЧО и ГИ? Ще мога ли да претендирам за неимуществени вреди или като ми е върнат телефона нямам право на това?
- ilian_todorov
- Активен потребител
Re: Полицията намира откраднат телефон
Попрочетох няколко решения и според мен ,е недопустим гражданският иск ако се образува ,а то и ще се образува производство по Чл.375 НПК и съгласно Чл.376 ,ал.3 НПК гражданският иск е недопустим.
И можете пред ,гражданският съд да инициирате претенцията си.
-
Pause - Активен потребител
Pause написа:Попрочетох няколко решения и според мен ,е недопустим гражданският иск ако се образува ,а то и ще се образува производство по Чл.375 НПК и съгласно Чл.376 ,ал.3 НПК гражданският иск е недопустим.
Трябва да заведа друго дело след края на наказателното? Така ли да Ви разбирам.
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа:Pause написа:Попрочетох няколко решения и според мен ,е недопустим гражданският иск ако се образува ,а то и ще се образува производство по Чл.375 НПК и съгласно Чл.376 ,ал.3 НПК гражданският иск е недопустим.
Трябва да заведа друго дело след края на наказателното? Така ли да Ви разбирам.
Недопустимо е има процесуална забрана от НПК!
Принципно е така : зависи от вашата воля следва да имате напредвид местната и родова подсъдност за пред гражданският съд. Също и това, че разследващите органи са длъжни да ви разяснят и уведомят за правата относно възможността ,да го предявите за съвместно разглеждане в наказателния процес т.е.като пострадал от престъплението на досъдебното производство.
-
Pause - Активен потребител
Не знам за делата, но изтрит и форматиран телефон, губи всякаква информация невъзвратимо. Ако някой е казал, че може с програма да възтанови информацията , лъже.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:Не знам за делата, но изтрит и форматиран телефон, губи всякаква информация невъзвратимо. Ако някой е казал, че може с програма да възтанови информацията , лъже.
Не само е възможно да Ви възстановят информацията в апарата (в зависимост от марката и модела), но е възможно (при добри "връзки" в мобилния оператор) - да се "снабдите" и със списък на телефонните номера, които са били запаметени на СИМ-картата Ви. ...Дори не се и съмнявайте в това!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
georgiev_sfbg написа:chinchilla написа:Не знам за делата, но изтрит и форматиран телефон, губи всякаква информация невъзвратимо. Ако някой е казал, че може с програма да възтанови информацията , лъже.
Не само е възможно да Ви възстановят информацията в апарата (в зависимост от марката и модела), но е възможно (при добри "връзки" в мобилния оператор) - да се "снабдите" и със списък на телефонните номера, които са били запаметени на СИМ-картата Ви. ...Дори не се и съмнявайте в това!
От мобилния оператор, могат да върнат единствено телефоните и смс-ите. Нищо , което е като документ, Note, чернова, записани покупки, или списъци не могат да възстановят.
С програма може, ама само по филмите, тук в реалността не става. Единствената марка, която може би има някаква администраторска програма за пълен достъп на права до апарата и, би могла да възобнови някаква минимална част от информацията в телефон е Apple . И то това не е сигурно.
Аз веднага с вас мога да се обзаложа, давам ви мой телефон, като преди това съм имал определено количество информация, изтрил съм я , да видя как ще възобнови някой нещо.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:От мобилния оператор, могат да върнат единствено телефоните и смс-ите. Нищо , което е като документ, Note, чернова, записани покупки, или списъци не могат да възстановят.
С програма може, ама само по филмите, тук в реалността не става. Единствената марка, която може би има някаква администраторска програма за пълен достъп на права до апарата и, би могла да възобнови някаква минимална част от информацията в телефон е Apple . И то това не е сигурно.
Аз веднага с вас мога да се обзаложа, давам ви мой телефон, като преди това съм имал определено количество информация, изтрил съм я , да видя как ще възобнови някой нещо.
Както вече казах - в зависимост от марката и модела на апарата! ...И не само "Аpple"!
П.П. ...На този етап, считам разговора по темата с Вас - за приключен! Нямам излишно свободно време, нито за да го губя в безсмислени приказки, нито да се обзалагам за каквото и да било, и с когото и да било!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|