начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Къде се платащат разноски по дело 40лв

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Къде се плаща нещо за нищо

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 09:00

jorana написа:Аз съм проверила на място казах,а за държавата не искам да говоря :?:
а споразумение НЯМАМ аз вече ви казах имам постановление НИЩО ДРУГО.Хубав ден

:roll: И таз добра! Сега ли се сети?
jorana написа:къде да платя разноски по делото 40лв

jorana написа:Номера на изпълнителното дело не го знам ще напиша номера на делото си и 6те внеса повече пари60лв така смятам че щее е по добре от нищо

jorana написа:Искам да кажа,че съм сключила споразумение със съда

Защо не започнеш от начало като разкажеш за какво изобщо става въпрос- може да се намери някой по-търпелив, защото с последното си изявление наистина изпрати всички мнения в кръглата папка. Оказва се, че всеки е загубил време за нещо, което е нищо.
Гост.
Старши потребител

Re: Къде се платащат разноски по дело 40лв

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 10:17

Извинявам се Поли,но аз не плюя държавата аз и се възхищавам направо и второ много неща които пишете не са така или не четете правилно.Пример-Аз казах че съм питала адвокатката и тя ми каза,че не знае такова нещо ден след делото.НЕ Е ПРОПУСК КАКТО ПИШЕТЕ тя каза,че не знае за такова нещо.И другото съдята беше седнала през цялото време не ми е говорил ПРАВ съдя :(
Освен Поли някой да е по компетентен :?: Поздрави
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 10:29

Аз не плюя държавата ни аз и се възхищавам.Много невярно говорите,Поли.Първо.2
Не ми е говорил прав съдя ,а седнал.И адвоката ми няма пропуски,просто каза,че не е знаела за какво става въпрос.Аз я питах още на 2 ден.И много други едни.Аз освен във този форум на друго място не съм писала.и много едни такива ..... :!: нубав ден може да не ми пишете искам някой компетентен човек да ми отговори,а не да се заяжда аз не съм жена аз имам поне потребителско име.
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 10:45

:roll: за човек, претендиращ да е представител от мъжки пол странен се явява ж.р., който ползваш неизменно в изказа си, но това не е моя работа.

Ок., напускам темата ти, собственико :lol: на "потребителско име". :!:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 12:51

Поли аз нищо не претендирам просто не може да се говори с неуважение аз те наричам,Поли не ей,или жена слушай.То си е до ....жената :mrgreen:
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 14:03

Ся- за теб и всички като теб съм poli_g- както ти казваш имам си потребителско име!
За приятели съм Поли, ама ти не си сред тях- това е сигурно.

То си е до ....жената

Да! Някои от тях, при всякакви обстоятелства, си остават завинаги блондинка.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ihuahu » 01 Дек 2011, 14:24

Отиваш в районния съд, в който разглеждаха споразумението ти.
Търсиш наказателно деловодство.
Питаш служителките какъв е реда, по който можеш да разгледаш делото си (във всеки съд процедурата е различна).
Снабдяваш се с делото, отваряш споразумението, изчиташ го внимателно и виждаш колко точно съдебни разноски дължиш.
Разглеждаш внимателно всички останали материали по делото. Целта ти е да установиш дали по делото има издаден изпълнителен лист (ако има такъв или има действия по издаването на такъв, ще разбереш).
Отиваш до банковия клон в съда (или се информираш коя е банката, обслужваща съда) и внасяш сумата, която си прочела в споразумението, че дължиш и я внасяш по сметката на Районен съд, град еди кой си, по еди кое си НОХД, като посочваш за основание за плащане: разноски по дело.
Вземаш първия екземпляр от банковото бордеро, пишеш една проста молба, която горе - долу съдържа следното: до районен съд, град........, наказателно отделение, молба от еди кой си, в качеството на подсъдим по еди кое си НОХД №, Уважаеми г-н/г-жо съдия, моля да приложете към делото банково бордеро номер еди кой си, удостоверяващо заплатените разноски по делото.....с уважение, дата, подпис.
Прилагаш бордерото към молбата, търсиш къде е деловодството, подаваш там молбата и не забравяш да си запишеш входящия номер.
След около 10-ина дни провери отново делото, за да видиш какво е движението по молбата ти и дали има нещо, което следва да се острани.
ihuahu
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 14:41

Много благодаря така ще направя :D има и добронамерени хора тук това е супер.Едно голямо благодаря за оделеното време към мен.
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 14:59

Направих лична справка в съда и жената ми каза,че е изпратила Изпълнителния лист в НАП в моя град.Отидох там с лична карта и ми казаха,че няма нищо да плащам.Нямало изпълнителен лист,а жената настоява,че е изпратила.Какво да правя?
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 15:11

Проблема е решен Благодаря на всички :D
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 18:14

Отиваш до банковия клон в съда (или се информираш коя е банката, обслужваща съда) и внасяш сумата, която си прочела в споразумението, че дължиш и я внасяш по сметката на Районен съд, град еди кой си, по еди кое си НОХД, като посочваш за основание за плащане: разноски по дело.
Вземаш първия екземпляр от банковото бордеро, пишеш една проста молба, която горе - долу съдържа следното: до районен съд, град........, наказателно отделение, молба от еди кой си, в качеството на подсъдим по еди кое си НОХД №, Уважаеми г-н/г-жо съдия, моля да приложете към делото банково бордеро номер еди кой си, удостоверяващо заплатените разноски по делото.....с уважение, дата, подпис

Това точно изпълнение ли е според вас? Освобождава ли платилият сумата от задължението по ИЛ?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 18:51

Не от съда ми казаха пак че жената ми е пуснала изпълнителния лист за 35лж 7 месец 2010г.Аз се обадих на На НАП и те ми казаха да си пусна изкова молба и че до седмица ще доиде удостоверение ли не помня точно и че ще пише номер на изпълнитвлния лис и да платя през Си банк,не в съда не да чакам публичен изпълнител.Както и да е май никой не позна :lol: от тук
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 18:54

Жената аз не и знам името ми каза че като платя тя ще получи призовка и така ще завърши моя случай.А от НАП казаха още че публичните ...не се виждали при тях и от АЦ,Г забравих ще им изпратят удостоверения като пусна молбата си.
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 19:08

!
Последна промяна poli_g на 01 Дек 2011, 19:18, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ihuahu » 01 Дек 2011, 19:10

Това точно изпълнение ли е според вас? Освобождава ли платилият сумата от задължението по ИЛ?

Ако е налице изпълнително производство нищо от това, което аз предложих като действия не важи!
Мисля, че счетохме за установено, че няма ИЛ и т.н., но явно съм бъркал.

jorana написа:Както и да е май никой не позна :lol: от тук

Това е нерядко срещан проблем когато юридически необразован човек иска юридическа помощ във форум. Трудността идва от хилядите условности и подробности, които човек трябва да посочи в питането си и които за съжаление винаги оказват чувствително влияние в качеството на помощта, която се получава. С други думи Вие не знаете как да питате, за което естествено не сте виновна, но и ние няма как да отговаряме без да сте ни казали всичко. Клиентите ми винаги са подложени на макаренковски разпит, но за сметка на това почти винаги се разделяме доволни едни от друг.
ihuahu
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 19:25

Аз не съм счела - ясно ми бе, че ИД има( казано е в темата).
Изобщо цялата история ми е ясна, както и ми е ясно защо ще се чака т.н. "удостоверение"( покана за доброволно плащане, ама на... ).
Каква ли изненада ще падне тогаз...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 20:57

В НАП казах,че няма как да видят публичните вземания.Нищо не излизало на компютара.И жената в съда каза плащаш и това е не е нужно нещо да се прави друго.А в НАП ще подам молба да си видя изпълнителния лист и ще ми кажат къде и как да платя в СИБАНК.Казаха че лихвата е много малка даже не съм имала лихва,а и това не ме притеснява.Както кажат така ще правя,благодаря на всички които писаха :)
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 25 Дек 2011, 21:53

Здравейте получих удостоверението за 50лв на общината ----явно кавага с комшииката се сетих но никой не ме е известил минали са 6г трябва ли да я плащам тази глоба.И 40 без лихва за делото ,но там вече пак не знаят къде да плащам?/?/изненада няма ,ама....къде да си го платя?
jorana
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право