начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Общ брой болнични?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общ брой болнични?

Мнениеот anitsa » 21 Ное 2011, 15:09

Бих искала да попитам за болнични и колко се полагат на година.
Правих консултация по телефона с НОИ и ме осведомиха, че за гледане на дете до 18г. са 60 дни на година /според чл.45,ал.2 на КСО/.
Според Наредбата за медицинската експертиза - чл.13 - на осигурено лице се полагат до 40 дни с прекъсване - до 14 дни максимум наведнъж , издадени еднолично от личния лекар.
Според НОИ, болничните, издадени на мен са отделно от тези , издадени за гледане на дете до 18г.
Питането ми е - сумарно се оказва, че за година имам право на 100 дни - вярно ли е?
anitsa
Младши потребител

Назад към Осигурително право