- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Банка и оригинален нотариален акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Банка и оригинален нотариален акт
Здравейте, банката, в която съм си ипотекирал жилището, иска оригинален нотариален акт имат ли банките такова законно право?
- webster
- Нов потребител
Re: Банка и оригинален нотариален акт
Какво значи искат оригинал:този с който сте закупили имота или на ипотеката.
- sunrise
- Активен потребител
И от 2-та искат оригинали... Нотариуса ми издаде 2 броя оригинални нотариални акта + 3 броя за вписването на ипотеката. От документа за вписването на ипотека е ясно, че трябва да имат оригинал, но защо им е и оригинал на нотариалниа акт?
- webster
- Нов потребител
То оригинал на нотариален акт има евентуално в два екземпляра - единият е у Вас, а другият -в държавната Агенция за вписванията.
По-оригинален нотариален акт от това няма. Тоест - той се намира в агенцията по вписванията най-сигурно - да отидат и да си го проверят, така или иначе правят проверки.
По-оригинален нотариален акт от това няма. Тоест - той се намира в агенцията по вписванията най-сигурно - да отидат и да си го проверят, така или иначе правят проверки.
- ivan_lawyer3
- Потребител
По всяка вероятност имате законова ипотека върху имота. Нормално е , да искат нотариалния акт за покупката за която са дали пари. Какво Ви притеснява толкова?
- sunrise
- Активен потребител
Да, законова ипотека е, а за притеснението - пълно е с некомпетентни служители по банките и исках просто да се уверя, че имат право да ми го искат и да се съхранява при тях. Благодаря на всички!
- webster
- Нов потребител
И аз имам законова ипотека, но оригиналният нотариален акт си е у мен.
Извадете си препис на нотариалния акт и им го дайте него (оригиналът е едно листче, дето може да е било в открадната чанта, изпрано в джоба на дреха и др. подобни ), но в никакъв случай не оставайте без този документ- оригинал или поне препис, разчитайки на съхранение в банката.
Извадете си препис на нотариалния акт и им го дайте него (оригиналът е едно листче, дето може да е било в открадната чанта, изпрано в джоба на дреха и др. подобни ), но в никакъв случай не оставайте без този документ- оригинал или поне препис, разчитайки на съхранение в банката.
- flamenko
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|