Здравейте на всички!
Искам да попитам какво ви е мнението относно пълномощно с клауза да договаря сам със себе си и съответно изповядване на сделка пред нотариус от Купувач, който е упълномощен от Продавач да продаде от негово име и за негова сметка собствения на продавача недвижим имот.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да договоря сам със себе си
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Да договоря сам със себе си
Няма фалшиви пълномощни, такива съществуват в главите на журналните известия на повечето вестници.
Но, темата е като, че ли - има ли почва потвърждаването на подпис на потвърждение у нас и дали да се купят мерцедеси или скромни майбахи за ВКС.
Извинявам се за ругателното отношение към държавния съд, ама ...
Ох, какви некадърни убийци има - искаш в 6 часа убийство, те чакат до понеделник.
Ама аз, в понеделник винаги излизам пред мазето.Смъртта не лошо нещо, стига да я изпревариш.
Но, темата е като, че ли - има ли почва потвърждаването на подпис на потвърждение у нас и дали да се купят мерцедеси или скромни майбахи за ВКС.
Извинявам се за ругателното отношение към държавния съд, ама ...
Ох, какви некадърни убийци има - искаш в 6 часа убийство, те чакат до понеделник.
Ама аз, в понеделник винаги излизам пред мазето.Смъртта не лошо нещо, стига да я изпревариш.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Миналата година имах подобен случай, когато по стечение на обстоятелствата се оказах представител едновременно и на купувача и на продавача и в пълномощното на продавача не беше изрично упоменато "има право да се договаря сам със себе си"или иначе казано при условията на чл.38 от ЗЗД нотариуса отказа да изповяда сделката.
- ceko1969
- Младши потребител
Май на Кристиян Таков имаше една книга - Доброволно представителство. Мисля, че може да ви е от полза
- lexter
- Потребител
В какъв смисъл-какво е мнението ни?
Моето мнение е, че това си е най-нормално пълномощно.
В нотариалния акт се вписват няколко думи по въпроса-че упълномощеното лице има право да договаря сам със себе си.
Няма проблем за такова изповядване.
Моето мнение е, че това си е най-нормално пълномощно.
В нотариалния акт се вписват няколко думи по въпроса-че упълномощеното лице има право да договаря сам със себе си.
Няма проблем за такова изповядване.
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
Питам за вашето мнение, защото скоро имах разговор с не безизвестния Силви Чернев и неговото мнение по въпроса е съвсем различно. Цитирам "така сключеният нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот може да бъде обявен за нищожен.говорите ми пълни глупости, какво е това да договоря сам със себе си" и т.н.
- milenaaa
- Потребител
А чл.38, ал.1 ЗЗД за какво е тогава?
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
Изповядвала съм подобни сделки, вкл. и дарения, важното е съдържанието и обема на представителната власт да са много добре формулирани и естествено изрично да е записано правото - съгласието, което упълномощителят дава на упълномощеното лице на основание чл. 38 ЗЗД, да договаря от името на упълномощителя, както лично със себе си, така и с друго лице, което упълномощеният също представлява.
Предполагам, че се вади от контекста изявлението на Силви Чернев, когото не познавам, но съм чувала само хубави работи - професионално, де
Предполагам, че се вади от контекста изявлението на Силви Чернев, когото не познавам, но съм чувала само хубави работи - професионално, де
- nevin_alibriam
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|