начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Задържаха висш прокурор с 20 000 евро подкуп

Дискусии на тема съдебната власт в България

Задържаха висш прокурор с 20 000 евро подкуп

Мнениеот d_d » 19 Дек 2007, 22:20

19 декември 2007 / News.dir.bg
Прокурорът от Върховна касационна прокуратура Ангел Дончев е задържан тази вечер при специализирана акция на Градска прокураура и ГДБОП в момент на получаване на подкуп от 20 000 евро.
Дончев е задържан заради опит за изнудване на прокурор от провинцията, като е бил заловен с белязани банкноти, съобщи главният прокурор Борис Велчев, цитиран от БГНЕС. Подкупът му е бил предаден от друг прокурор.
Дончев е бил арестуван в софийско кафене. По случая са били използвани специални разузнавателни средства. Ангел Дончев работи и към инспектората на Върховна касационна прокуратура.
Дончев e изнудвал свой колега от районна прокуратура в провинцията заради проверка, която водел срещу него, съобщи БТА, като се позова на своит източници от прокуратурата. Според публикации в медиите преди време прокурор Ангел Дончев издал постановление за прекратяване на делото срещу двамата бивши началници на столичната митница Маргарита Пецанова и Пламен Живков.
d_d
Потребител

Мнениеот prof_prof » 19 Дек 2007, 23:39

Подкупът му е бил предаден от друг прокурор.

А по ТВ съобщиха, че било изнудване :lol:
Да чуем още инфо и после да коментираме....
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот d_d » 20 Дек 2007, 00:06

Прокурор изнудва прокурор - а казват, че гарван , гарвану око не вади.
d_d
Потребител

Мнениеот Akademika » 20 Дек 2007, 19:23

Шът, не казвайте на никой......Да пазим престижа на съдебната власт !!!!!!!!!
Akademika
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Дек 2007, 19:28

d_d написа:Прокурор изнудва прокурор - а казват, че гарван , гарвану око не вади.

Да , бе , те не очите , ами и ушите ще си изядат…….алчността не прощава! :lol: :lol: :D :shock: :twisted:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ari » 21 Дек 2007, 01:08

Изнуд. лице - доста колеги адвокати и обвиняеми е изнудвало.
Днес го потвърдиха и непознати за мен служители на ГКПП- Калотина.
Така , че ще видим кой има повече влияние от двамата - за да се отърват.
ari
Младши потребител

Мнениеот nasso_5 » 21 Дек 2007, 01:16

Заминаха ми парите!
Сега трябва да купувам нов!!! 8) :arrow: :arrow: :idea:
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот nasso_5 » 21 Дек 2007, 22:42

Цитат от ДИР.бг.ще помоля ако желаете да коментирате:
”СПОРЕД ПРОКУРОРА БОРИС БАЛЕВ, МЯРКАТА ”ДОМАШЕН АРЕСТ” Е АДЕКВАТНА И ТОЙ НЯМА ДА Я ПРОТЕСТИРА”. А ДАЛИ ”прокурора” Борис Балев ЩЕ СЕ ДОСЕТИ ДА СИ НАПРАВИ САМООТВОД, ЗАЩОТО С Емил Милев И ”съпругата” МУ Росалина Михайлова СА БИВШИ КОЛЕГИ ОТ ”марковата” II-ра Районна следствена служба, РЪКОВОДЕНА ОТ Евгени Гюров, А В ПОСЛЕДСТВИЕ И ОТ Ясен Тодоров. СЪЩАТА ”маркова” II-ра Районна следствена служба Е ЛЮПИЛНИЦАТА НА ”съдии” КАТО: Петя Крънчева (виж. Евгени Тропчев), Пенка Лукова, Станчо Димов; КАКТО И НА ”прокурори” КАТО: ЗАЛОВЕНИЯ ДА ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ Иван Тасков, УЛИЧЕНАТА В ИЗМАМА Николина Ангелова, Росица Рускова, Андрей Андреев, Драгомир Янев, Бойка ... И Т. Н.
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот mitko6 » 22 Дек 2007, 11:17

Предлагам ви едно мнение на един участник във форума на "Медиапуул":
http://mediapool.bg/show/?storyid=13483 ... 1&p=0#msgs
Относно: ДОНЧЕВ
Автор: ПИНОЧЕТ
Получено на: 21 Декември 2007 23:04
Значи, ако Дончев беше взел безпрепятствено парите, проверката за документна измама срещу Милев щеше да бъде прекратена и правосъдие щеше да има на куково лято. Но въпреки глобалното затопляне у нас правото отдавна е в сезона на замръзване!
Е, в такъв случай какво да очаква примерно онзи затворник, хванат да краде лук от градина на съседа си и осъден за това?! Със случаи като неговия е пълно в българските затвори. ...
Значи за ПРОкурорите може, за ПРОстосмъртните не може, ще си помисли Пешо от Долно Уйно и ще тръгне да дава рушвет на горския, който пък да си затвори очите, че Пешо сече на непозволено място и т.н., и т.н. Щеше да е много смешно, ако не беше много страшно. Защото престъпниците сред прокурорите са нещо повече от престъпници.
Те са убийци на вярата на българина, че в страната АБСУРДИСТАН все пак има някакво правосъдие. Толкова е страшно, че на човек му се ще да махне с ръка и да отлети нанякъде в търсене на правото. Примерно в Китай, където според Ройтерс наскоро осъдили подкупен прокурор на доживотен затвор.
А дотогава и докато WANTED на правото продължава, justice на български ще звучи като Hodie mihi, cras tibi! - днес на мен, утре на теб!
mitko6
Потребител

Мнениеот plamen_nikolov » 23 Дек 2007, 23:13

Всеизвестен факт е,че Миролюба Бенатова от bTV,е любовница на Дончев,представете си какво го чака Милев...за огромно съжаление на журналистката и на непряко запознатите зрители,къщата която показаха,не е на Милев!Това е доказателство,че една уважавана медия,се превръща в жълта и пошла клюкарилня!Слава богу влезнаха в час и до края на деня бяха изрязали тази част от репортажа......
plamen_nikolov
Нов потребител

Мнениеот babyfoot » 30 Дек 2007, 18:23

nasso_5 написа:Цитат от ДИР.бг.ще помоля ако желаете да коментирате:
”СПОРЕД ПРОКУРОРА БОРИС БАЛЕВ, МЯРКАТА ”ДОМАШЕН АРЕСТ” Е АДЕКВАТНА И ТОЙ НЯМА ДА Я ПРОТЕСТИРА”. А ДАЛИ ”прокурора” Борис Балев ЩЕ СЕ ДОСЕТИ ДА СИ НАПРАВИ САМООТВОД, ЗАЩОТО С Емил Милев И ”съпругата” МУ Росалина Михайлова СА БИВШИ КОЛЕГИ ОТ ”марковата” II-ра Районна следствена служба, РЪКОВОДЕНА ОТ Евгени Гюров, А В ПОСЛЕДСТВИЕ И ОТ Ясен Тодоров. СЪЩАТА ”маркова” II-ра Районна следствена служба Е ЛЮПИЛНИЦАТА НА ”съдии” КАТО: Петя Крънчева (виж. Евгени Тропчев), Пенка Лукова, Станчо Димов; КАКТО И НА ”прокурори” КАТО: ЗАЛОВЕНИЯ ДА ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ Иван Тасков, УЛИЧЕНАТА В ИЗМАМА Николина Ангелова, Росица Рускова, Андрей Андреев, Драгомир Янев, Бойка ... И Т. Н.

Явно ги познавате всички тях! :twisted: :twisted: :twisted:
Аз лично познавам повечето от тях и , трябва да призная - знам, че са корумпета, знам по работени от мен дела как са се представяли после те като са били на ход - обратна инфо ми подават адвокатите по делата. Знам дори по някои дела колко са взели същите тия поне 10 изброени от тебе, колега, имена...но няма какво аз да направя. Най ме боли, че още докато аз си върша моята работа и ТОЙ - прокурорът започва да ми "указва" едни такива глупости, прозрачни и за слепеца, че е взел пари и гледа да ми опропасти производството - да го мотае, да смъцафръцва някие действия, да ми извива ръцете да правя други и т.н. Обаче действителността е тежка и непоправима - чл197 НПК!!!!!!!! Да се обяви за противозаконен в частта за невъзразяването!!!! А корупцията ще си я има навсякъде из съдебната система - докато сме мизерна държава, с мизерни магистрати, с мизерни условия на труд и заплати и с мизерен манталитет. Товя няма да се промени още 100 години. ТЕЖКО НИ!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
babyfoot
Потребител

Мнениеот gavra » 30 Дек 2007, 19:17

Дали "мизерен" резултат от безмерни опити да влезете в мизерната магистратура не е довел до тази всеобща мизерия, която Ви е обзела и която така обилно обективирате. Следва да персонализирате, когато нападате, а не да използвате общи фрази за корупцията в съдебната система. Темата е зададена по конкретен казус с конкретен магистрат. Нещо не разбрах как делата , които сте разследвали са Ваши, а може би в милицията Ви раздават съответните титули за ... глупост, пардон...собственост. Нека не се заливаме с примери за корупция в система към която не принадлежите, защото същите примери могат а се посочат и при Вас. На мен също ми е изключително неприятно като се опитвам да преодолея некадърността на някой /конкретен а не общо за цялата гилдия/ разследващ и да успея да вкарам "неговото" делце в съда, което иманентно е свързано и с преодоляване на всички сътворени в хода на разследването малоумия. Независимо от това обаче не рева по форумите, че тази некадърност, а в някои случаи и други причини, се дължи на корумпираност, а се опитвам да си върша работата. Ако имате да кажете нещо конкретно по случая с двамата прокурори, за които иде рече Ви приканвам да го направите. Ако няма какво да кажете по случая, честито чесане на езика и успех на попрището на празнословието и словоблудството.
gavra
Младши потребител

Мнениеот dinev » 30 Дек 2007, 21:33

[quote="gavra"] а може би в милицията Ви раздават съответните титули за ... глупост, пардон...собственост. quote]
Що за отношение?!
За жалост това показва отношението Ви спрямо цяла една система, със която Ви е явно неприятно да работите, но Ви се налага. А шефовете ви дали знаят за това? Поне се постарайте да използвайте термина "полиция". А ако все пак Ви е толкова неприятно да работите със дознатели, сменете си поста, станете адвокат, юрисконсулт, или съдия. А ако наистина държите да говорим за конкретни имена на прокурори - корумпета, аз също мога да кажа едно - две имена. Апропо, как Ви беше фамилията?
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот gavra » 31 Дек 2007, 00:36

dinev написа:
gavra написа: а може би в милицията Ви раздават съответните титули за ... глупост, пардон...собственост. quote]
Що за отношение?!
За жалост това показва отношението Ви спрямо цяла една система, със която Ви е явно неприятно да работите, но Ви се налага. А шефовете ви дали знаят за това? Поне се постарайте да използвайте термина "полиция". А ако все пак Ви е толкова неприятно да работите със дознатели, сменете си поста, станете адвокат, юрисконсулт, или съдия. А ако наистина държите да говорим за конкретни имена на прокурори - корумпета, аз също мога да кажа едно - две имена. Апропо, как Ви беше фамилията?

Ела от Варна в Пловдив и ще резбереш как ми е фамилията. Апропо, в морската столица се чува доста за корумпета. Изобщо не става въпрос дали ми е приятно или не да работя с дознатели, въпроса е това точно да се прави - да се работи, а не да се хвърлят приказки на ангро. Пак се връщам към темата, моля споделяйте по нея.
gavra
Младши потребител

А ако все пак Ви е толкова неприятно да работите със дознате

Мнениеот babyfoot » 31 Дек 2007, 13:40

[quote="dinev"]А ако все пак Ви е толкова неприятно да работите със дознатели, сменете си поста, станете адвокат, юрисконсулт, или съдия. quote]

Колега, тази Гавра никога няма да си смени позицията, колкото и неприятно да Й е да работи с дознатели, просто, защото си знае облагите (..............) Виж му само ника - и това също е показателно!

На Гаврата мога да кажа само следното: кой Ви е дал право да се смятате за Господ и да съдите останалия свят???? Нима не виждте гредата в собственото си око - на магистратурата???Имаше една хубава прказка, която май отдавна сте забравил: като се качваш по стълбата поздравявай тези, които срещаш по пътя си, че е знаеш кого ще срещнеш като слизаш по нея! Не просто добрия тон сте забравил - самозабравил сте се!

Колкото до темата - п-р Дончев знам със сигурност, че не е този, за когото го изкарват. Смятам, че е станал неудобен някому, а това срещу него е просто постановка. Сливнишкия прокурор е притиснат от ГДБОП да участва в тази разработка срещу колегата Дончев. Не му прави чест.Освен това за този сливнишкия съм чувал страхотти за корумпираното му житие. Така, че не се учудвам! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Жалко само за г-н Дончев, защото това не го заслужава!!! Когото и да питате от колегите му от ВКП всеки ще Ви го каже - не е такъв човекът!!!
babyfoot
Потребител

Мнениеот dinev » 31 Дек 2007, 13:45

gavra написа:
dinev написа:
gavra написа: а може би в милицията Ви раздават съответните титули за ... глупост, пардон...собственост. quote]
Що за отношение?!

Ела от Варна в Пловдив и ще резбереш как ми е фамилията. Апропо, в морската столица се чува доста за корумпета. Изобщо не става въпрос дали ми е приятно или не да работя с дознатели, въпроса е това точно да се прави - да се работи, а не да се хвърлят приказки на ангро. Пак се връщам към темата, моля споделяйте по нея.

Ама защо решихте, че съм от Варна? Аз все пак държа да уточня, че нямам нищо общо със братята Диневи. От едно друго по - близко до Филибето градче съм, даже доста близко. :wink:
dinev
Потребител

Re: А ако все пак Ви е толкова неприятно да работите със доз

Мнениеот gavra » 31 Дек 2007, 14:31

quote]

Колега, тази Гавра никога няма да си смени позицията, колкото и неприятно да Й е да работи с дознатели, просто, защото си знае облагите (..............) Виж му само ника - и това също е показателно!

На Гаврата мога да кажа само следното: кой Ви е дал право да се смятате за Господ и да съдите останалия свят???? Нима не виждте гредата в собственото си око - на магистратурата???Имаше една хубава прказка, която май отдавна сте забравил: като се качваш по стълбата поздравявай тези, които срещаш по пътя си, че е знаеш кого ще срещнеш като слизаш по нея! Не просто добрия тон сте забравил - самозабравил сте се!

Колкото до темата - п-р Дончев знам със сигурност, че не е този, за когото го изкарват. Смятам, че е станал неудобен някому, а това срещу него е просто постановка. Сливнишкия прокурор е притиснат от ГДБОП да участва в тази разработка срещу колегата Дончев. Не му прави чест.Освен това за този сливнишкия съм чувал страхотти за корумпираното му житие. Така, че не се учудвам! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Жалко само за г-н Дончев, защото това не го заслужава!!! Когото и да питате от колегите му от ВКП всеки ще Ви го каже - не е такъв човекът!!![/quote]

Малко ми е трудно да се замозабравя. Ако ника ми не Ви харесва може да мислите в други категории - трансцендентните такива, към които сте се ориентирали - чак пък бог, не са съвсем подходящи, но това си е Ваш избор. Работя с удоволствие с голяма част от дознателите в съдебния ни район. /Между впрочрем не следва да употребявате "неприятно да Й е да работи с дознатели", тъй като все още не съм си сменил пола. Приемам грешката Ви за сходна с моята за местожителството на Динев./ Визирам всички дознатели, които се отнасят професионално към работата си и с които съм в чудесни отношения. Не аз инициирах подобен род изказвания по темата, а точно Вие, като атакувате една част от магистратурата изобщо и изначално, при това използвайки степен на експресивност в изказа, която лично мен ме дразни. Подчертавам, че "мърша" има навсякъде, включително в прокуратурата, но има и Видов ден. На фона на всеобхаватното Ви мнение за масова корупция сред прокуратурата, ми звучи странно колко бил готин заловения с парите прокурор. Сигурно е готин пич и свястен човек, но 20 000 евро ли бяха или лева...някак ми е странно. Да е жив и здрав, може да има скътани парици за скъпоплатен адвокат, който да го измъкне, защото готините хора не са за затвора. Да не би да го познавате и поради тази причина той да не заслужава лоша съдба, а само съчувствие за скроения му ченгеджийски номер. Той иначе не е такъв...почти ми се насълзиха очите. За да приключа с горното ще Ви поздравя, както и Динев, за предстоящия празник с чаша червено вино в ръка. Пожелавам Ви спорна работа през 2008г. на попрището, на което се борите срещу престъпността, както и по - голяма благодарност с мирис на финикийска такава от страна на държавицата ни.
gavra
Младши потребител

Мнениеот dinev » 31 Дек 2007, 15:32

Наздраве и от мен! Пожелавам професионални успехи през 2008 -ма година! А те ще са наистина такива, ако започнем да виждаме полицаите като истински такива, а не като "милиционери".
dinev
Потребител

Re: ... престижа ...

Мнениеот kostadin.iordanov » 12 Яну 2008, 12:26

Akademika написа:Шът, не казвайте на никой......Да пазим престижа на съдебната власт !!!!!!!!!

Думата престиж произтича от латинското praestigiae, което означава 'заслепяване, измама'.
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот nezret » 11 Фев 2008, 20:32

:D Това много ми намирисва на поръчков "кьор фишек" , за да "докажем" пред ЕС , че както в Румъния и в България се водят дела за корупция :twisted: .
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Назад към Съдебна власт