- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продадена лека кола преди много години без договор за покупк
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Продадена лека кола преди много години без договор за покупк
Приятелят ми е имал жигули преди много години и го е продал на съсед без договор за покупко - продажба. Особено при факта, че съседат е полицай. Той продава жигулито на някакъв циганин и така то се изгубва, на в КАТ и Данъчно то се води на приятеля ми и съответно му начисляват задължителните данъци. попитах какво да направя в Данъчното, там ми обясниха, че само в КАТ могат да ми дадат отговор. Как да постъпя. Имам рамата на колата
- VIP_Lex
- Нов потребител
Колеги и аз имам подобен казус(за жигула) и незнам какво да правя?Някой справял ли си е с тази главоблъсканица !
- REVOLUTION
- Активен потребител
Първо трябва да се обърнете към РПУ с молба, за да обяви автомобилът на издирване, след което /при мен - около месец/ ще Ви издаде служебна бележка, че автомобилът е обявен на издирване. С тази бележка - пред КАТ по регистрацията на МПС - изчаквате огромни опашки и пр. за сваляне от отчет. Пишат Ви акт, щото такива съм и указанията свише и после Ви издават дакумент, че МПС е свалено о отчет. С този документ - в НАП - за да спрете начисляването на данъци и лихви. Въоръжете се с търпение.
- bay4o
- Потребител
По принцип автомобил може да бъде обявен за издирване от органите на МВР само ако е заявен за противозаконно отнет (откраднат). Автомобила може да свали от отчет в КАТ от собственика му, като трябва да върне и рег. табелите му. В случая приятеля Ви трябва или да си плаща данъците, или да издири някак автомобила или да пробва да го свали от отчет без да върне рег. табелите, за което разбира се ще понесе някаква административна отговорност.
- Josif_Dzhugashvili
- Младши потребител
Josif_Dzhugashvili написа:По принцип автомобил може да бъде обявен за издирване от органите на МВР само ако е заявен за противозаконно отнет (откраднат).
За това и аз го отказах от този вариант.Не е въпросът за избягване на данъка или адм.наказание , готови сме да платим каквото трябва само да се отървем от тази кола…..много е дразнещо.А не може ли да се откажем с нотариално заверена декларация по чл.100 ЗС и с тази декларация да се отиде в КАТ за дерегистрация.В коя наредба тези въпроси са уредени подробно.Чух освен това , че има изискване за “бракуване” на колата…има ли такова нещо?Благодаря на отзовалите се колеги.
- REVOLUTION
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|