начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

здравно осигуряване

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

здравно осигуряване

Мнениеот independent » 23 Май 2007, 08:02

Здравно осигуряване
Моля, да ми бъде разяснен статуса и произтичащите от него права и задължения по Закона за здравното осигуряване в следния казус:
Аз съм безработна. Не съм регистрирана и не желая да бъда регистрирана в бюра по труда. Нямам никакви странични официални или неофициални доходи. Не съм внасяла осигурителни вноски от края на 2005 г., поради липса на финансова възможност и поради такава не желая да се осигурявам.
Предварително благодаря!
independent
independent
Нов потребител

и аз

Мнениеот svetlion » 23 Май 2007, 08:46

Аз винаги съм бил безработен..Нямам личен лекар..нищо на мое име..не съм плащал никога такива осигуровки..и какво..че не разбрах ще ми вземат :shock:
svetlion
Нов потребител

Мнениеот marter » 23 Май 2007, 10:11

Слава Богу - на мен ми ги опрости президента!!! Иначе дължах с лихвите около 850 лв. :shock: Одисеята по опрощаването беше продължителен период - над година и десет месеца, но все пак си заслужаваше чакането и съм доволна! Живи и здрави да са тези, които взеха присърце нещата и решиха справедливо !!!
Знайте, че ако живот и здраве имате деца няма да може да ползвате данъчните облекчения, т. е. ще Ви изготвят т. нар. "Акт за прихващане" :cry: . Не се знае още какви промени ще има в законодателството. Ако решите все пак да плащате - започнете от последните месеци. Не е добре да сте на разсрочено плащане..., защото губите правото си по давност :wink: , за да не платите тези задължения...
Това, което ме поразява е следното: двете противоположности - Вашия случай :( и случая на някой работещ пенсионер по трудово правоотношение :shock: . На пенсионера: държавата го осигурява (един път) и от друга страна е задължен да внася тези осигуровки щом работи...(втори път). Та за едно и също нещо се плаща два пъти :twisted: А в същото време по никакъв начи тези вноски не могат да бъдат пренасочени към младите безработни и бездоходни хора... :cry:
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот suzy_4 » 25 Май 2007, 19:07

:?: :!: Не мога да разбера докога ще търпим неправомерно вземане на пари от всички нас - по задължение. Плащаме здравни осигуровки - отиваме на лекар, пак плащаме.
Ако тези суми, които давам се натрупват в моя сметка, от която се отчислява примерно 10 % за безработните, и тази сума е достатъчна за мое заболяване или за моите близки, не е ли по-добре? Защо трябва някой да се разпорежда с парите ми? Не е ли по-добре да платя директно част от пенсията на определен пенсионер, например на майка си? Защото счупената ми ръка се оказа гипсирана за пръв път на две места едновременно. Лекарите са като търговци. Да си сложат касови апарати и да плащат данъци като търговци, а не да им разпределят пари по задължение събрани от нас. Кой е съгласен?
suzy_4
Младши потребител

Назад към Данъчно право