начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Регистрация БУЛСТАТ и Данъчно

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация БУЛСТАТ и Данъчно

Мнениеот olioniko » 23 Фев 2007, 13:53

Регистрирах ЕООД и ми излезе вече съдебното решение. Сега трябва да го регистрирам БУЛСТАТ и в Данъчното, но бях чувал че това е вече с един и същи номер - трябва ли все пак да направя две различни регистрации и къде се правят те ?
olioniko
Младши потребител

Re: Регистрация БУЛСТАТ и Данъчно

Мнениеот gery » 23 Фев 2007, 13:58

olioniko написа:Регистрирах ЕООД и ми излезе вече съдебното решение. Сега трябва да го регистрирам БУЛСТАТ и в Данъчното, но бях чувал че това е вече с един и същи номер - трябва ли все пак да направя две различни регистрации и къде се правят те ?

Само Булстат, другото става по служебен път :)
gery
Потребител

Мнениеот Dirigenta » 23 Фев 2007, 17:13

Права е "колежката!?" Гери.
Има само една малка подробност:
Ако лицето не се осигурява в друга фирма като самоосигуряващ се, то тогава следва да провежда осигуряването си чрез тази, като за целта следва да се подаде в НАП декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице!!! :shock:
Dirigenta
Младши потребител

Мнениеот rts » 23 Фев 2007, 18:11

Не обърквайте хората, Dirigenta ! Самоосигуряващото се лице се осигурява САМО, а не чрез фирма ! Важно е лицето като собственик ли ще се осигурява или като управител - от това зависи дали лицето ще бъде самоосигуряващо се или ще се осигурява чрез фирмата (в последния случай няма да подава въпросната декларация).
rts
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 23 Фев 2007, 20:56

Не обърквайте хората, rts :D
rts написа:Не обърквайте хората, Dirigenta ! Самоосигуряващото се лице се осигурява САМО, а не чрез фирма ! Важно е лицето като собственик ли ще се осигурява или като управител - от това зависи дали лицето ще бъде самоосигуряващо се или ще се осигурява чрез фирмата (в последния случай няма да подава въпросната декларация).

Наредба за обществено осигуряване на самоосигуряващите се лица и бълг. граждани на работа в чужбина

Чл.2 ал.2 Физическите лица - съдружници в търговски дружества или собственици на ЕООД и физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества, се осигуряват чрез дружествата. Осигурителните вноски се внасят в компетентната териториална дирекция на НАП поотделно за всеки месец и от всяко самоосигуряващо се лице, като в документите за внасянето им задължително се попълва и ЕГН на лицето.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Dirigenta » 26 Фев 2007, 11:42

rts написа:Не обърквайте хората, Dirigenta ! Самоосигуряващото се лице се осигурява САМО, а не чрез фирма ! Важно е лицето като собственик ли ще се осигурява или като управител - от това зависи дали лицето ще бъде самоосигуряващо се или ще се осигурява чрез фирмата (в последния случай няма да подава въпросната декларация).
Човече не знам дали забеляза в моя отговор текста "Ако лицето не се осигурява в друга фирма като самоосигуряващ се, . . . ."!? Доколкото разбирам човека ще се осигурява като такъв в ЕООД.
Ако е така "грешката" е вярна приятелю. :wink:
Dirigenta
Младши потребител

Мнениеот tapashoncho » 26 Фев 2007, 18:01

Необходимо е само да отидете в Булстат. Носете си съдебното решение, трябва да си платите таксата и да попълните едни формуляри и това е. Не е нужно да ходите никъде другаде.
tapashoncho
Младши потребител

Мнениеот dask » 26 Фев 2007, 19:46

Брей, и това доживяхме, да се изпокарат счетоводителите във форума за юристи.
Особено Пр. Недев, който се "съсипва" от самореклама, но пък и ЕрТеЕс-чо не му остава длъжен.
Хайде със здраве и се радвайте , че ви галя аз с деликатната си ирония, а не сте попаднали още на ljutijat :twisted:
dask
Потребител

Назад към Данъчно право