- Дата и час: 20 Ное 2024, 05:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Oblagane na konsultantskite uslugi po SIDDO
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Oblagane na konsultantskite uslugi po SIDDO
Въпросът ми е свързан с прилагането на СИДДО, подписана между България и Израел по отношение на финансово-консултантски услуги, предоставени от Израелско дружество на Българско дружество за срок от 6 месеца, с опция за удължаване с още 6 месеца в полза на консултанта. Въпросът ми е дали върху консултантското възнаграждение следва да бъде начислен и удържан данък при източника или данък върху печалбата или съгласно СИДДО този доход е освободен от облагане?
- Slava
Имате две възможности, тъй като консултантските услуги, извършени от чуждестранно лице на местно лице по смисъла на българскто законодателство и споразуменията се облагат с данък при източника, който се удържа от платеца на данъка. Първо, ако на въпросното лице се налага данък върху този доход в Израел можете да подадете искане до данъчните за прилагане на СИДДО ( обръщам ви внимание на факта, че тази възможност не се прилага служебно от данъчните) и другата да си го плати тук и да иска да го освободят от данък върху този доход там.
Нещо друго ми направи впечатление във въпроса Ви. Имайте предвид, че ако лицето пребивава повече от 183 на всеки 365 дни в България, то то формира място на стопанска дейност в страната и следва да се облага като местно.
Нещо друго ми направи впечатление във въпроса Ви. Имайте предвид, че ако лицето пребивава повече от 183 на всеки 365 дни в България, то то формира място на стопанска дейност в страната и следва да се облага като местно.
- Ха Ха Ха
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|