начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

ПРОМЯНА СТАТУТА НА ЗЕМ-ЗЕМЯ

Казуси за недвижими имоти

ПРОМЯНА СТАТУТА НА ЗЕМ-ЗЕМЯ

Мнениеот М.Щерева » 17 Дек 2004, 22:56

ЮРИСТ СЪМ-ЗАПОЗНАТА СЪМ СЪС ЗУТ,ЗОЗЗ И ППЗОЗЗ-КАКВО СЕ ПРАВИ ПРАКТИЧЕСКИ ЗА ПРОМЯНА СТАТУТА НА ЗЕМ. ЗЕМЯ,ЗА ВСЕКИ ОПИТ И СЪВЕТ ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА
М.Щерева

Re: ПРОМЯНА СТАТУТА НА ЗЕМ-ЗЕМЯ

Мнениеот ваня » 18 Дек 2004, 22:47

прави се искане за промяна на ПУП-а, след което земята влиза в регулация. Ако искате бърза процедура - необходим е познат в общината и пари разбира се.
ваня

Мнениеот AnnA! » 19 Дек 2004, 17:13

Най- добре се обърнете към ОСЗГ по местонахождението на имота за повече инфо. Те ще проверят според скицата какви са възможностите. Доколкото знам, комисиите са според вида на промяната от ОСЗГ или от Областната дирекция. Но има редица изисквания, както сте прочели в законите, и то изпълними от различни инстанции, което значително забавя и оскъпява процедурата.
AnnA!

Мнениеот valena_ » 23 Дек 2004, 13:58

Задавала съм този въпрос в общината и са ми отговаряли, че процедурата трае 2 - 3 месеца, а заплащането е по - високо, ако категорията на земята е по - висока.Например за 8 - ма категория земя за 2 декара ще излезе около 600 - 800 лева. Успех!
valena_
Младши потребител

Назад към Имотни казуси