начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

такса мощност или цена за мощност

Казуси за недвижими имоти

такса мощност или цена за мощност

Мнениеот kely » 08 Дек 2004, 18:02

Колеги това лично ме засяга, а за съжаление не съм компетентна по въпроса.
Родителите ми живеят в топлофицирано жилище. Не ползват топлоенергия и топла вода от ТЕЦ. Баща ми категорично отказва да заплаща такса мощност - счита че не е справедливо. Като резултат от поведението си получи призовка от съдия изпълнител.
Доколкото прочетах ЗЕ, подзаконовите актове към него и практиката по въпроса тази сума се дължи. За съжаление като го кажа аз, той не ми вярва. Със сигурност има колеги които са по - наясно от мен по въпроса и моля да ми кажат дължили се такса мощност или не.
Благодаря на отзовалите се!
kely

Re: такса мощност или цена за мощност

Мнениеот AnnA! » 19 Дек 2004, 19:28

Кели, за съжаление не съм съвсем навътре в тази материя, но точно на основание цитираните от теб норм. актове правя извода, че тази такса се дължи. Личното ми мнение е, че се дължи крайно несправедливо, бих казала дори принудително, но в такава държава живеем. Преди известно време имаше бурна дискусия по въпроса във връзка с гласувани противоречиви текстове в законите, касаещи плащането й, но в крайна сметка таксата си остана. Чувала съм, че има заведени дела с/у задължението да се плаща, но не съм проследила развитието им. Съжалявам, че не мога да ти бъда от полза.
Все пак те съветвам да убедиш баща ти да покрие задълженията си към Топлофикация преди предприемане на съдебно-изпълнителските действия. Сигурна съм, че в противен случай инатът му ще коства много и излишни нерви.
AnnA!

Назад към Имотни казуси