начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

прехвърляне на част от имот през 1974 г.може ли да се счита

Казуси за недвижими имоти

прехвърляне на част от имот през 1974 г.може ли да се счита

Мнениеот костова » 18 Ное 2004, 16:21

Родителите ми починаха.През 1974 г.те дариха на брат ми втори етаж от къща и 1/2 двор.По стечение на обстоятелствата миналата година този имот стана собственост на друго лице.Последното направи много подобрения и преустройства без да иска съгласието на мен и брат ми като собственици на другия етаж и 1/2 от двора.Ползва изцяло и гаража построен законно в двора ,понеже нас ни няма там.Може ли да извърши всичко това без наше съгласие и дали както тогава родителите ми искаха да прехвърлят тази половина на брат ми,защото имало срок до края на 1974 г.всички прехвърляния да се водят като нов имот и от една къща по този начин могат да се вземат два апартамента при отчуждаването и е вярно.Много Ви благодаря обяснете ми може ли така да постъпва новият собственик на втори етаж и 1/2 двор и дали няма опасност така както е тръгнал да ни вземе по давност и нашият етаж тъй като ние не живеем там,а той е връзкар.
костова

Re: прехвърляне на част от имот през 1974 г.може ли да се сч

Мнениеот е » 09 Дек 2004, 20:45

Като нищо. Отидете на адвокат.
е

Назад към Имотни казуси