Мога ли да попитам някой, който е купувал или се е опитвал да купи апартамент в ЖСК-то срещу блок 59-60 в Студентски град, какъв е случая, защото моя приятелка от агенция за недвижими имоти ми каза, че никога няма да ми издадат нотариален акт, а брокерката с която работя каза, че ще има разрешение за ползване март следващата година и тогава ще имам нотариален акт на мое име. Та питането ми е, ако реша да купувам, как ще докажа, че съм купила точно това жилище и ще имам ли документ за собственост, който да доказва нещо преди март, когато евентуално ми издадат нотариалния акт. А знаете ли защо толкова години не е дадено разрешението за ползване? И евентуално колко би ми струвало, когато решат да прокарват ТЕЦ и мога ли да не искам ТЕЦ без да ме изключат от кооперацията? Много ми е спешно и ще съм ви много благодарна, ако ми кажете какво да правя, защото това все пак са пари, които съм събирала години.
Благодаря предварително.
[%sig%]
- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Studentski grad srestu blok 59-60
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Studentski grad srestu blok 59-60
За да се отговори на въпроса Ви, е необходимо да са налице документи.
Общо взето обаче казусите от този род опират до незаконно строителство /обикновенно надстрояване/ или други нередности по строителството, поради което не може да бъде издадено разрешение за ползване, който документ е задължителен за издаване на констативен нотариален акт от нотариуса по реда на ЗЖСК. Съгласно чл.35 ал.2 ЗЖСК собствеността върху имот от ЖСК се придобива от момента на издаване на нот.акт. Поинтересувайте се за строителната документация и по-специално дали няма някакво предписание от строителния надзор. Дано да няма влошени взаимоотношения между съкооператорите. Успех.
Общо взето обаче казусите от този род опират до незаконно строителство /обикновенно надстрояване/ или други нередности по строителството, поради което не може да бъде издадено разрешение за ползване, който документ е задължителен за издаване на констативен нотариален акт от нотариуса по реда на ЗЖСК. Съгласно чл.35 ал.2 ЗЖСК собствеността върху имот от ЖСК се придобива от момента на издаване на нот.акт. Поинтересувайте се за строителната документация и по-специално дали няма някакво предписание от строителния надзор. Дано да няма влошени взаимоотношения между съкооператорите. Успех.
- evgo
Съветвам Ви да не вземете думите на брокера като чиста монета. Най-добре си намерете адвокат който ще ви каже какви документи да поискате от продавача и след като ги прегледа ще ви обясни какви са ви рисковете. Казвам ви го защото обикновено при такива сделки могат да съществуват ксрити рискове, които могат да водят до фатални изходи. В крайна сметка може да ви помогне само адвокат, който се занимава с такава материя, и то след като преглада всички документи.
УСПЕХ!!
УСПЕХ!!
- Д.И.
taka e za brokera e po vajno sdelkata da mine uspeshno da si vzeme komisionnata negovite interesi sa protivapolojni hna vashite v niakoi otnoshenia i ne sledva da m,u se doveriavate otnosno izriadnostta na dokumentite i tvardeniata che vsichko e nared...
deistvaite s advokat
deistvaite s advokat
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
И на адвоката, и на брокера са му едни и същи интересите, да ме извиняват колегите - и единия, и другия, ако решат да свършат работа - ще я свършат професионално. Съветът ми е - идете направо при председателя на УС на ЖСК-то, тъй като при него е цялата строителна документация и тази по собствеността и учредяване правото на строеж /за да не обикаляте по общината, Столична РДНСК и т.н./ Практически, имате два варианта за действие - да подпишете предварителен договор със срок на сключване на окончателния - след издаване на разрешение за ползване на обекта и снабдяване на член-кооператорите с нотариални актове или - ако устава на ЖСК позволява - можете да встъпите в правата на предишния член-кооператор и директно на Ваше име да бъде издаден констативния нотариален акт (това става като подавате писмена молба, заедно с продавача до Общото събрание на ЖСК, то се събира на събрание с Ваше участие и с мнозинство взема решение Вие да станете член-кооператор).
- boba
Колега, понеже малко съм се занимавал с тия ЖСК-та до 59-60-ти блок мога да ти дам малко информация. Там липсва разрешение за строеж-всеки си е строил както и където му падне, няма колектор за отходните и питейните води-най близкия колектор е до Амбасадор. За да ги узаконят някога(ако това изобщо стане!!!) трябва да се изгради отклонение от колектора до всичките накачулени там блокове(това от Студентски град не става).
Освен това там земите се водят все още(поне докато влезе в сила новия план) земеделски и със собствеността им е една бакия, нямам думи. Спори се между Областната администрация, Столична община, собственици на възстановени имоти, та дори се намества и Министерството на спорта. Така че, моят съвет е изобщо и да не си помисляте за тях. Ако ги узаконят въобще, то това ще стане най-рано 2007-2008г.
Освен това там земите се водят все още(поне докато влезе в сила новия план) земеделски и със собствеността им е една бакия, нямам думи. Спори се между Областната администрация, Столична община, собственици на възстановени имоти, та дори се намества и Министерството на спорта. Така че, моят съвет е изобщо и да не си помисляте за тях. Ако ги узаконят въобще, то това ще стане най-рано 2007-2008г.
- angel_angelov
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|