- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Иск за право на ползване
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Иск за право на ползване
Имам нужда от съвет по следния проблем: Собственици сме на застроено дворно място от 290 кв.м. Съседите ни ползват от 20 г. част от дворното ни място без да имаме писмено споразумение за това. Къщите ни са "близнаци", но парцелите са самостоятелно обособени съответно парцел IV1681 и IV1682, а не са в идеални части. Беше назначено вещо лице, което според мен е заблудило съда, че сме съсобственици. Тъй като ще продават имота заведоха иск за право на ползване и спечелиха. До края на седмицата е срокът за обжалване. Въпросът ми е законосъобразен ли е иска при положение, че имота не е съсобствен? Има ли смисъл да обжалваме? Благодаря предварително!
- Nelly Taneva
Re: Иск за право на ползване
да попитам какво пишеше в тоя искова молба
да не би да са завели установителен иск за доказване на давностно владение върху тая част от земята
на какъв етап е делото вие обжалвахте ли
дайте по-вече подробности с ваше съгласие ли са ползвали ......
да не би да са завели установителен иск за доказване на давностно владение върху тая част от земята
на какъв етап е делото вие обжалвахте ли
дайте по-вече подробности с ваше съгласие ли са ползвали ......
- донна2
На кратко искът е за разпределяне ползването на парцела, като подвеждат съда, че той е съсобствен. Разговарях с техниците и те ме увериха, че не става въпрос за съсобствен парцел , а за два отделно обособени имота.
Сега ще обжалваме пред Окръжен съд.
Всъщност преди 20 г. съседа си загради това, което реши да ползва без наше съгласие. Понеже е много конфликтен оставихме нащата така. Но ето, че решиха да продават къщата и заведоха дело .......
Сега ще обжалваме пред Окръжен съд.
Всъщност преди 20 г. съседа си загради това, което реши да ползва без наше съгласие. Понеже е много конфликтен оставихме нащата така. Но ето, че решиха да продават къщата и заведоха дело .......
- Nelly Taneva
ДОБРЕ какъв документ представиха за да докажат правото си на собственост върху парцела
- донна2
Нотариален акт в който е написано, че парцела е от 290 кв.м и скица
- Nelly Taneva
аз питам съседите ви какъв документ за собственост представиха
и техния парцел ли е 290 кв.м. като вашият , питам за да не е станала грешка
и техния парцел ли е 290 кв.м. като вашият , питам за да не е станала грешка
- донна2
Съседите представиха нотариален акт за собственост на 290 кв.м. Според мен вещото лице е заблудило съда. Като е вписалов в заключението, че парцела е съсобствен.
- Nelly Taneva
май от това идва грешката ,че и двата парцела са по 290 кв.м. поне аз така разбирам ,добре де вие не възразихте ли на тая експертиза не поискахте ли нова , съда не обърна ли внимание на това все пак има представени д-ти за собственост
сега каквото и да се каже тук единственият път е обжалването
сега каквото и да се каже тук единственият път е обжалването
- донна2
извинявай неправилно се изразих и аз се подведох грешката е дошла точно от тук
самата вие говорите ,че сте съсобственици /още в началото /на застроено място от 290 кв.м,обособени в два самостоятелни парцера
самата вие говорите ,че сте съсобственици /още в началото /на застроено място от 290 кв.м,обособени в два самостоятелни парцера
- донна2
Много е рисковано да се дават съвети така без да се видят документите, т.к. въпросът се задава от неюрист.
- Сара
аз си мисля ,че нещо премълчава при условие ,че я попитах доста обстойно
има нещо което не ми се връзва
има нещо което не ми се връзва
- донна2
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|