- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искат да ме изгонят!
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Искат да ме изгонят!
Живея в къща, строена от дядо ми и брат му през 1959 г. Тогава дядо ми е бил женен. Баба ми почина през 89 г. Парцелът е на прадядо ми, който е имал 3 деца. Сестрата на дядо ми е съдила двамата си братя през 85/86 г. в резултат на което те са и платили дял и къщата е на името на двамата дядовци /2 къщи на калкан са/. През 2000 г. дядо ми си е извадил констативен нотариален акт за 1/2 от парцела и една от къщите, които са на калкан. След това го е продал на леля ми, а тя на трето лице, което сега иска да ме изгони от къщата. Проблемът е, че името на баба ми не фигурира в никакви документи, въпреки, че според мен щом са били женени то къщата е и на двамата. За парцела не споря, той е по наследство на дядо ми от прадядо ми. Баба ми има преживял съпруг и 3-деца, 2 от които - баща ми и чичо ми починали. Имам ли надежда да се боря да остана в къщата?
- К. К.
Re: Искат да ме изгонят!
Благодаря, но от положителния отговор не ми става ясно точно какво мога да атакувам. Дали това, че е издаден констативен акт само на името на дядо ми или пък продажбата между дядо ми и леля ми. Какво точно мога да направя?
P.S. от провинцията съм
P.S. от провинцията съм
- Анита
Важно е да намерите Нотариалния акт , първия , който е издаден след построяване на къщата. Мисля че и тогава е важала разпоредбата за съпружеска имуществена общност , така 4е и баба ви е била собствени , но на какжа част не е ясно . Възможно е в акта да фигурира като съсобатвеник и брата на дядо ви . Това първо .
Второ . : След като баба ви е починала 89г. и дядо ви я е наследил , ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ИМ - ПО 1/3 ВСЕКИ , той спокойно може да си разполага със своята част .
Погледнете Закона за наследството - разпределение на дялове . Той има -своята 1/2 + равна част от нейната 1/2 / ако е имала 2 деца значи по 1/3 /
Мисля че можете да претендирате и за земята .
Така определено е трудно да се изясни казуса , доста е заплетен . Мисля 4е трябва да потърсите помощ от по- опитен в тази сфера колега във вашия град.
Успех .
Второ . : След като баба ви е починала 89г. и дядо ви я е наследил , ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ИМ - ПО 1/3 ВСЕКИ , той спокойно може да си разполага със своята част .
Погледнете Закона за наследството - разпределение на дялове . Той има -своята 1/2 + равна част от нейната 1/2 / ако е имала 2 деца значи по 1/3 /
Мисля че можете да претендирате и за земята .
Така определено е трудно да се изясни казуса , доста е заплетен . Мисля 4е трябва да потърсите помощ от по- опитен в тази сфера колега във вашия град.
Успех .
- гала
Съпружеската общност е въведена през 1968 г., но важи и за заварени бракове. И аз мисля, че има какво да се направи, но случаят ви е сложен и би било несериозно да се обсъжда без съответните документи. Потърсете си много добър адвокат, защото няма да ви е лесно.
- BlaueAugen
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|