начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

дарение и наследство

Казуси за недвижими имоти

дарение и наследство

Мнениеот PetqІбг » 20 Сеп 2004, 20:55

Дядо ми дарява двор на майка ми. При смърт на майка ми кои са наследници на двора? Аз и сестра ми или аз, сестра ми и баща ми?
PetqІбг

Re: дарение и наследство

Мнениеот protekta » 20 Сеп 2004, 21:07

Ако към момента на смъртта на майка Ви тя е в брак с баща Ви и той е жив, нейни наследници ше бъдете /при равни квоти по отношение на този имот/ Вие, сестра Ви и баща Ви.
protekta
Потребител

Мнениеот PetqІбг » 20 Сеп 2004, 21:39

Ами възможно ли е брата на майка ми да оспори дарението? Ами преди смърта на майка ми възможно ли е било?
PetqІбг

Мнениеот monteskio_ » 20 Сеп 2004, 22:02

По принцип е възможно , но не виждам да има смисъл от оспорване.Чичо Ви има запазена част от това дарение в зависимост колко и какви наследници оставя дядо Ви. По принцип - сега след смъртта му - много трудно може да бъде отменено дарението, ако дядо Ви е бил дееспособен при извършване на дарствения акт т.е. ако към момента на извършването не е бил психично болен, или не е бил в състояние да върши сам работите си , но всичко това следва да бъе доказано.
Според мен, няма за какво да се притеснявате. ще се наложи да плащате дела на чичо си, или ако има други наследствени имоти дела му да бъде уравнен с тях.

МОНТЕСКИО
monteskio_

Назад към Имотни казуси