начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Чужда незаконна построика в моя парцел

Казуси за недвижими имоти

Чужда незаконна построика в моя парцел

Мнениеот danail ivanov » 15 Сеп 2004, 12:07

Prez 2002 godina s reshenie na kmeta beshe udobren nov regulaconen plan i kym moja UPI beshe pridadeno chast ot syseden parcel. Regulaciata beshe promenena po imotni granici. V chastta kojato mi beshe pridadena popada i chast ot nezakonna postroika,stroena 1970 godina. Drugata chast ot postroikata e v sysednija parcel. Sgradata se polzva ot mestnata kooperacia kojato veche njama sobstvenost nito ot sasednia nito ot moja parcel .
Spored rimskoto pravo zemjata vodi do sobstvenost vyrhu postroikata.
Spored Zut tazi postroika e tyrpima i moje da byde obekt na prehvyrlitelni sdelki i t.n.
Как мога да отстраня от имота си тези ползватели и на какво основание.
danail ivanov

Re: Чужда незаконна построика в моя парцел

Мнениеот bgjurist » 15 Сеп 2004, 15:05

Обърнете се към РДНСК. И към адвокат.
bgjurist
Потребител

Мнениеот danail ivanov » 20 Сеп 2004, 14:16

RDNSK se okaza che ne moje da svyrshi rabota. Postroikata e ot 1970 godina i spored ZUT e tyrpima i s nea mogat da se izvyrshvat pravni sdelki. ....Pratihme molba do Kmeta da byde razrushena kato zastrashena ot samosrutvane ( ne otgovarja na normite za IX stepen na zemetrys, chast ot nea e pred samosrutvane). Otgovora beshe, che 30 godini drugata chast e izdyrjala bez vidimi deformaci i sledovatelno ne e zastrashena, ako se razrushi povredenata terasa shte se zasegne i ostanalata konstrukcia.
danail ivanov

Мнениеот tany_ivanova » 21 Сеп 2004, 13:50

можете да направите експертиза дали постройката е застрашена... от общината едва ли са направили и няма да направят , нито РДНСК ще я направи...... не си правят труда и стъпват на становищата на РДНСК . РДНСК не четат закона за собствеността, а само ЗУТ. Не може да съществува една постройка в два имота. това са някакви недомислици...обжалвахте ли УПИ-то , не сте както виждам - изпуснали сте срока .... освен това постройката не може да остане неузаконена, независимо дали е търпима или не....а тя се узаконява на името на сосбтвеника на земята и на носителите на вещно право на строеж върху земята...

оставете римското право.... Чл.92. Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго . - това е от закона за собствеността...

Но това се решава в съда.... и не е проста работа.... и не е евтино..никак....

наистина ви трябва адвокат..... нещата не са прости.... общината са си ' измили ръцете'.... според мен има възможност да я съборите...и то само защото е в имота ви а вие не я искате... установете какви документи има коопперацията, ако ви ги дадат... защото няма кой да ги принуди ако не го направят доброволно....

ама че бъркотия... защо сте чакали досега.... намерете КАДЪРЕН адвокат и действайте... само с питане тук не става....
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот danail ivanov » 23 Сеп 2004, 14:21

Mnogo vi blagodarja za syveta. Mnogo trudno se namirat hora na koito im se zanimava s takiva kashi.
Sega kato se porovih v dokumentaciata zabeljazah che Obshtija gradoustroistven plan e bil priet 1983 godina. Постройката е била построена преди това в моя имот без разрешение на дядо ми напълно незаконно. Била е за нуждите на съседната фурна. 1983 година е направен общия градоустройствен план и към парцела на фурната е придадено 5 метра за да уредят сервитутите.
Тогава е обжалвано но в съда на са потвърдили заповедта на кмета. 2004 година си върнахме отнетата част и парцелите бяха прекроени по имотни граници.
Но част от незаконната постройка остана в моя парцел. Продължават да си я ползват от кооперацията.
Казаха ми че и те не плащат данъци за нея. Беше ми издадена скица за имота където пише че в парцела има сградата, която се ползва от кооперацията но не пише на основание какъв документ.
Някой е откраднал право на строеж някога и са се опитали да узаконят с общия градоустройствен план незаконното строителство.
Сега за съжаление е много сложно.
danail ivanov

Мнениеот tany_ivanova » 23 Сеп 2004, 17:45

аз не съм адвокат , но тъпча в материата за незаконни строежи от доста години.... човек се научава като е на зор да се защитава..... но не се отказвайте. как така ще откраднат правото на строеж - това е подсъдно по Наказателния кодекс ... това е недопустимо... но не се учудвам.. нагледах се на фалшификации в общините, е само в една, но това ми стига.... трябва ви адвокат наистина за да оправи нещата, или човек който е работил със общините и техните бъркотии... така като гледам не сме от един и същ град за да ви погледна документите... но нещата не са никак наред ....

колкото и да е сложно - те общините такива ги заплитат имате много възможности.. но потърсете адвокат и се борете защото нищо чудно в един момент да ви глобят че имате незаконна постройка в имота си да ви създадат доста неприятности..... не могат за узаконят нещо което се намира във вашия имот и вие не сте съгласен.... за това се подписвам с две ръце.... , сезирайте и прокуратурата... дано да са се размърдали вече да си гледат работата след упреците отправяни към тех ....... вие сте собственик на земята и това е важното....

Търсете всички документи касаещи постройката в имота ви и то на основание, че сте СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯТА . ДЛЪЖНИ СА ДА ВИ ПРЕДОСТАВЯТ ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ КОЯТО СЕ НАМИРА В ОБЩИНАТА... И НЕ СЛУШАЙТЕ НИКАКВИ ОПРАВДАНИЯ.... Но подавайте молби в писмен вид до кмета на общината и знайте че най-много в едномесечен срок СА ДЛЪЖНИ ДА ВИ ОТГОВОРЯТ..... и настоявайте дори и да се държат с вас непристойно..... ВИЕ СТЕ СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯ.

защо да не ви упътя... аз тъпча по този път от години.. и ям все още попарите на общини и т.н.... ако има нещо питайте или ми напишете майл.... но е най-добрв адвокат който разбира от имотни дела да ви движи нещата....

късмет....
tany_ivanova
Потребител

Назад към Имотни казуси