начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

jilishten problem na edin invalid

Казуси за недвижими имоти

jilishten problem na edin invalid

Мнениеот Nadin* » 15 Юли 2004, 11:47

Iskam da popitam imat li invalidite pravo na bezplatna pravna konsultacia? Ako tova e taka- kade mogat da ia poluchat?
Konkretno moiat sluchaj e slednia: invalid sam ot 10 godini, poslednoto reshenie na TELK e za 85% invalidizacia. Jiveia v obshtinsko jilishte (kashta), za koeto imam nastanitelna zapoved ot mesec fevruari tazi godina. Za tozi period tavanyt v kuhniata padna i edva ne mi schupi kraka, izkarah bronhopnevmonia poradi loshite uslovia i nevazmojnostta da napravia remont (pensiata mi e 83 lv s poslednoto uvelichenie). Podyt v kuhniata chastichno propadna, v drugata staia se poiaviha techove, koito sa rezultat ot schupvane i razmestvane na keremidite na kashtata. Pusnah molba do obshtinata, v koiato jiveia. Na 14.07.04 me poseti arhitektkata na obshtinata zaedno s oshte niakolko jeni- otgovogat i beshe, che shte triabva da poema az raznoskite po remonta, taj-kato ne sam go stopanisvala dobre. Ochevidno e che s pensiata mi ot 83 lv ne moga da si pozvolia tova.Kakvi sa mi pravata v tozi sluchaj i kam kogo da se obarna? Kakvo da napravia za da osporvam tova reshenie? Ne e li tova rezultat ot amortizaciata na kashtata- remont, kojto obshtinata triabva da poeme?
Nadin*

Re: jilishten problem na edin invalid

Мнениеот Nadin* » 15 Сеп 2004, 08:19

Maj invalidite nqmat pravo i na bezplatna konsultaciq ili obshtestvoto e stanalo dostata4no nehumanno, che da ne se interesuva dori i ot jilishtnite im problemi (?!).
Nadin*

Re: jilishten problem na edin invalid

Мнениеот cleo » 15 Сеп 2004, 11:37

Уважаема Надин,
относно ремонта на жилището обърнете се с молба за отпускане на еднократна парична помощ - може и да е в размер над 1000 или 2000 лв. за ремонт на жилището към общински съвет
приложете към молбата настнаителната си заповед, решението на ТЕЛК, както и ако имате възможност снимки на жилището
Молбата напишете в свободен текст и я адресирайте до Председателя на Общинския съвет, копие от молбата и приложенията към нея изпратете и на Директора на Дирекция "Общинска собственост" в Общината или директно до Кмета на Общината
Молбата можете да изпратите по пощата или да я подадете на място в деловодтсвото на общината и в приемната на общински съвет
Отделно от това всички общински съветници, а и кмета и зам.кмета имат приемни дни запишете си час за приемен ден, вземете си документите и отидете на място да поговорите с общинската управа
Не пишете писма до районите архитекти те не могат да Ви отпуснат средства а и да могат да задействат процедурата едва ли ще го направят
Ако имате нужда от повече информация може да ми пишете на адрес ppatleeva@varna.bg
Аватар
cleo
Потребител

Назад към Имотни казуси