начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Любимата тема таванска стая

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Любимата тема таванска стая

Мнениеот prekrasnia » 29 Окт 2024, 15:25

И така драги съфорумници и професионалисти сред вас и хора с много опит във войните със съседи, приведствам Ви !
След еднодневно четене на форума, пиене на немска бира, псувни и обобщения не стигнах до никъде или по точно до нищо което е в моя полза :roll: .

Идеята ми е:

- искам да живея на таванската стая която ми е обзаведена и става за ползване. Не да пускам наематели а аз да си живея като собственик. Може или неможе ? Санитарното помещение е извън стаята и е общо и е обзаведено и то. Има тоалетна, бойлер, душ, мивка и трябва да се доизпипа в рамките на 300лв които бих ги дал аз без да ги търся от никой.
- защо да го направя ? Ами защото мисля да дам апартамента ми под наем и то на БУКИНГ демек малко хотелкса работа. Все пак така се изкарват доста повече пари отколкото от стандартен наем.
И тук следва мътилката. Доколкото разбрах трябва да питам всички може ли да си живея в таванската защото тя реално не е за живеене а за склад. Защо има баня и wc при положение, че по закон се води нелегална. Знам със сигурност, че децата на живущите във входа като са били подрастващи а сега са на 40+ са си живеели горе и не са имали проблеми. Разбирай купони кексове и др. Водата и тока в банята са общи. Партида за водата няма но има водомер. За тока все ще се договорим но си мисля, че има дърти кестени дето ще мрънкат на база на "Вуте да му е зле" Бойлера в банята мога да го вържа към моя си ток на апартамента както и перална която мисля да инсталирам но осветлението на коридор и баня няма как то си е общо.
- съседката до мен е сложила решетъчна врата на коридорчето дето влизаме да си влезнем в апартаментите и ако почнат да идват наематели ще трябва да откл. и закл. и това ще я дразни и притеснява. А тя живее сама с куче. Разбирай ... Поне си има още една решетка на входа на апартамента та може да си се заключва да е сигурна. Та и там мисля, че ще имам проблеми както и от другите съседи защото все са стресирани когато някой който непознават влиза и излиза. Реално могат ли да ми направят нещо понеже си давам жилището на букинг ? Да съдят да се оплакват на органи ?

Обобщено: мога ли да живея на таванската като собственик ? Могат ли да ми правят проблем съседите, че си давам жилището под наем като хотел и има поток от хора ?
prekrasnia
Нов потребител

Re: Любимата тема таванска стая

Мнениеот kalahan2008 » 29 Окт 2024, 20:23

prekrasnia написа:Обобщено: мога ли да живея на таванската като собственик ?

Да,.
prekrasnia написа:Могат ли да ми правят проблем съседите, че си давам жилището под наем като хотел и има поток от хора ?

Да.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Етажна собственост