- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Маловажен случай по ЗДвП - има ли такова животно
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Маловажен случай по ЗДвП - има ли такова животно
Елементарно правило е : след като си платил по назателно постановление, акт - значи приемаш вината /даже без мезе / и след като си платил , значи си съгласен. Е как ще обжалваш.
- tochotocho
- Потребител
Re: Маловажен случай по ЗДвП - има ли такова животно
doondie написа:В обобщение, както и защото имам нещо да добавя към оригиналната тема:
3. Посочената скорост вече е с приспаднатия толеранс. Дори да не е посочена първоначално отчетената скорост или да липсва текстът за толеранса, това не е порок, който да има значение. Дори случайно реално да не е отчетен толерансът и отчитането му да променя категорията (вместо 20-30 км/ч да станат 10-20), то съдът ще наложи по-ниската глоба, а няма да отмени изцяло фиша.
Без цел да коментирам написаното от #doondie (изобщо не съм компетентен за това) искам да продължа темата с инфо от днес:
- Код за потвърждение: Избери целия код
trud.bg/съдия-даде-урок-по-математика-на-кат-и-намали-глоба/
Накратко, фиш за 104 км/ч, разрешена скорост до 50 км/ч. Съдия ... (не знам доколко е удобно) решава, че намалено с 3%, числото от 104 става на 100,88, т.е. превишението е 50,88 км/ч. Понеже в закона са записани цели числа и при спазване на принципа за гарантиране правото на защита на наказаното лице следва да се процедира по най-благоприятния за него начин, съдията приема, че превишението е 100 км/ч. Съответно, постановява по-лекото наказание - за превишение до 40 км/ч.
Как бихте коментирали случая и може ли от него да се правят някакви практически изводи при подобни ситуации? Ясно е, че наказанието няма да отпадне въобще, но и намаляването му понякога не е никак малко (като изключим парите, в случая отнемане на книжката за срок).
Има и друго, за което съм разсъждавал и което не ми е ясно. Освен толеранс на камерата, която заснема, има и толеранс на скоростомера на колата. Той доколко може да бъда основание за обжалване на теория? Това при положение, че МПС-то има преглед, разбира се. Иначе е ясно, че първо за това ще се хванат. Щото ако се заровим в техн. параметри на производителите на 20+ годишните трошки ... Ама пък преминаването на преглед удостоверява, че колата е изправна
- boykoev
- Нов потребител
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Административно право
|
|