- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
искова молба от Топлофикация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
искова молба от Топлофикация
Здравейте, след като от Топлофикация София ми казаха, че има заведено дело за стари задължения( аз съм пълномощник на възрастна жена,която не е плащала дълго време), проверих в сайта на СРС и по номера на делото излезе, че е издадено разпореждане от 09.11.2023 да се изпрати препис от исковата молба на ответника, и той има 1месечен срок да отговори. Към момента нищо не е пристигнало....Тъй като имаме готовност да платим всички задължения без разсрочване,въпросът ми е - трябва ли да се чака получаването на въпросният препис, или може директно да се плати всичко в Топлофикация и така да приключи всичко?
- klarbis
- Нов потребител
Re: искова молба от Топлофикация
Платете, защото ще начислят и допълнително някакви разноски, няма проблем. Ще трябва да се внесе и в съда - че сте платили. Да се иска, прекратяване на делото заради плащането.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Платете, защото ще начислят и допълнително някакви разноски, няма проблем. Ще трябва да се внесе и в съда - че сте платили. Да се иска, прекратяване на делото заради плащането.
Плащането, извършено след завеждане на иска, не освобождава ответника от плащането на разноски, защото е дал повод за завеждане на иска, дори и да признае иска. Единствено ще му спести разноските за съдебно-техническа и съдебно-счетоводна експертиза, които наистина не са малко (по 300 лв. всяка).
Прекратяване на делото не може да се иска, ако задължението е погасено в хода на процеса, а единствено отхвърляне на иска.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Плащането, извършено след завеждане на иска, не освобождава ответника от плащането на разноски, защото е дал повод за завеждане на иска, дори и да признае иска. Единствено ще му спести разноските за съдебно-техническа и съдебно-счетоводна експертиза, които наистина не са малко (по 300 лв. всяка).
Прекратяване на делото не може да се иска, ако задължението е погасено в хода на процеса, а единствено отхвърляне на иска.
Само да добавя - ако мине с 300 лева на експертиза, ще трябва да черпи!
И в поредната Наредба за … вещите лица си стои текста
Чл. 24. (1) За всеки действително отработен час се заплаща възнаграждение в размер 3 % от установената минимална работна заплата за страната към датата на възлагане на експертизата.
(2) Броят на действително отработените часове се установява от справка-декларация съгласно приложение № 2 или от сметката по чл. 23, ал. 3.
Тоест - при минимална заплата от 780 лева, на час се получава 23 лева и 40 стотинки.
Дали ВЛ ще се вмести в 12 часа?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Глупости, съдът винаги дава на вещите лица по 300 лв., не смее да иска повече от Топлофикация, особено когато става дума за дела за по 200-300 лв. Дори някои съдии определят депозит по 250 лв. Вещите лица са доволни, защото са пенсионери и са на "хранилка" в съда, докарват си добри допълнителни пари за стандартни експертизи.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Глупости, съдът винаги дава на вещите лица по 300 лв., не смее да иска повече от Топлофикация, особено когато става дума за дела за по 200-300 лв. Дори някои съдии определят депозит по 250 лв. Вещите лица са доволни, защото са пенсионери и са на "хранилка" в съда, докарват си добри допълнителни пари за стандартни експертизи.
Вярваш ли си?
- guest1
- Активен потребител
А Вие доколко си вярвате, г-н glist1, че паразитирате на мненията на колеги, които не само имат задълбочени теоретични правни познания в ПЪТИ повече от "Вашите", но и практически опит, какъвто Вие очевидно нямате (аз защо ли ти говоря на "вие", това е уважително местоимение, ти не заслужаваш уважение, най-малкото защото такова не демонстрираш към никого). Излез навънка, посети някое съдебно заседание (съдебните заседания са публични, освен ако не се разглеждат при закрити врати), виж как стоят нещата и си прави изводите, вместо да даваш акъл в интернет форум. И не се пробвай да ме трогнеш с някакъв последващ злостен коментар, аз с всякаква паплач се занимавам всеки ден, нападки и тем подобни е невъзможно да ме афектират, свикнал съм им.
- bvoykov
- Потребител
Ако ти искат експертизи - казваш, че не оспорваш нито размер, нито качество на услугата, а имаш други основания.
Повечето хора правят възражения срещу Топл-я, за да печелят време. Реално няма как да спечелиш дело, освен ако не е погасено по давност, проблем със собствеността, грешка при избор на наследник, пак може и други случаи има.
Самите експертизи са във връзка с искане на Топл-я, така че не са задължителни.
Повечето хора правят възражения срещу Топл-я, за да печелят време. Реално няма как да спечелиш дело, освен ако не е погасено по давност, проблем със собствеността, грешка при избор на наследник, пак може и други случаи има.
Самите експертизи са във връзка с искане на Топл-я, така че не са задължителни.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
bvoykov написа:... аз защо ли ти говоря на "вие", това е уважително местоимение ....
Защото в английския „you“ означава както „ти“ (1 л., ед. ч.“, така и „вие“ (2 л., мн. ч.)!
- guest1
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|