Здравейте. Имам къща. намираща се в район Надежда на гр. София. Къщата е наследена и се водоснабдява от така наречения "частен" водопровод, който е изграден преди повече от 90 години ,до колкото разбрах. В продължение на повече от 15 г, предишните собственици са били с редовна партида и водата е плащана.
Проблемът идва тук, че този водопровод захранва още 3 имота (през които преминава) и аз съм в крайната му точка. Имам известно неразбирателсво със съседите, защото се случва по 7-8 часа да пускат водата на макс за да поливат градината си, а при мен водата спира напълно. Въпросните, имат байпаси на водопровода и изкарани чешми за поливане, като съм подавал стотици сигнали срещу тях в Софийска Вода, а от там ми се отговаря, че това е частен водопровод, не могат да влизат в частни имоти и това не може да се провери, да си се оправяме "вътрешно".
Вариантите за хидрофор, сонда и т.н са мислени, но искам да реша проблема си по най-добрия начин, който според мен и семейството ми е захранване от централен водопровод на "Софийска вода".
Имота се намира с лице към улица, а от другите 3 страни граничи с други къщи. Пред къщата (от лицето), минава "магистрален водопровод", към който, Софийска вода не ми позволява да се включа. Другите варианти, които пробвах са, да мина през съседски двор (съвсем официално разбира се), и да се вържа към уличен водопровод, които е Ф80 и през него, би ми било разрешено. Получих отказ от двама комшии, както и от трети комшия с неизрядни документи за къщата.
До момента съм подавал стотици сигнали, за безводие, намалено налягане и всички подобни, с отговор, да се оправяме, защото било частен водопровод.
Моля, дайте съвет на къде да тръгна?
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с "частен" водопровод.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с "частен" водопровод.
Процедурата е тегава и така или иначе няма да я направите, но по принцип трябва да отидете в Софийска вода и да пуснете молба за присъединяване, а те да ви дадат становище за възможност/невъзможност за такова. Правил съм го с виза за проектиране и не знам дали с молба ще стане, но предполагам ще ви отговорят какво точно трябва да направите. Ако ви наритат и отговорят, че няма възможност да ви присъединят ще ви дадат и една скица на която са посочени съществуващите около вас тръби. С тази скица и писмото отказ отивате в НАГ и искате да ви дадат изходни данни от къде да вземете вода. С тях отивате при проектант, който да направи проект и да го съгласува, за което отиват от 6 месеца до година и яка пачка, която все пак е по-малка от самото осъществяване на проекта. Като докарате тръбата пред двора отивате в общината, дарявате им водопровода, взимате протокол и отивате с него пак в Софийска вода, пускате молба за присъединяване и те го правят.
Ако 20 хиляди ви оправят сте сравнително добре, отдолу сте на кяр, отгоре на зян.
Ако 20 хиляди ви оправят сте сравнително добре, отдолу сте на кяр, отгоре на зян.
- ivanov_p
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|