Здравейте всички, аз съм адвокат от около 1 година и бях в сегашната си малка търговска адвокатска кантора за същия период от време. Честно казано се чувствам като изгорял; управлявам и/или помагам на 5-6 файла, обедните ми почивки са около 30 минути поради количеството работа, която трябва да свърша, и дните, в които приключвам около 19 часа.
Някак си се чувствам в капан, защото имам ипотека и се чувствам сякаш съм заседнал тук. Знам, че мога да кандидатствам за работа, но когато работиш 9-6, е доста трудно да кандидатстваш, трудно е да знаеш откъде да започнеш. Не харесвам фирмата си, уча много и нямаме таксувани часове, но просто не харесвам баланса между работата и личния живот и безкрайния списък от задачи с предстоящи крайни срокове и това започва да ми влияе психически а вероятно и физически.
Част от мен смята, че просто ще преживея още една година и ще напусна ограничения компютър, което ще отвори повече възможности. Друга част от мен смята, че търси нещо с повече баланс между работата и живота.
Разбирам, че това е неразделна част от това да си адвокат. Живея с годеника си и започвам да ценя баланса/гъвкавостта между работата и личния живот. Чудех се дали някой тук работи в обществената служба, тъй като чух, че балансът между професионалния и личния живот като цяло е по-добър, но как е като адвокат? мисля да сменям.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прегаряне на търговския адвокат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прегаряне на търговския адвокат
Последно време стана неприятна атмосферата - чисто като един вид стопанско око - няма хляб в тази професия.
Общо-взето е отминала слава, адвокати, вратовръзки. Аз намирам удоволствие в това да възстановявам съдби.
Общо-взето е отминала слава, адвокати, вратовръзки. Аз намирам удоволствие в това да възстановявам съдби.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Здравейте! Включвам се да кажа какви факти знам по темата, а по-долу давам съвет.
От горното правя извод, че сте дама, поради което вероятно не познавате канадски психолог Джордън Питърсън. Последното го казвам не за да бъда сексист, а защото това е факт - деветдесет процента от аудиторията на Питърсън е мъжка. (между другото той има две книги, които горещо препоръчвам да прочетете).
Извинявам се, ако сте пък господин и живеете с годеник, пак не искам да съм сексист. Все тая.
Та, по същество: В една от своите лекции по клинична психология Питърсън говори за резултатите от изследване, което е проведено в сферата на "demanding jobs". Това са все професии, които са силно конкурентни, изискващи много време, високо стресови и прочие. Пример за такава професия самият той дава в лекцията си - професията на адвоката. Други примери са инженери, лекари, архитекти, софтуерни енженери и прочие.
Питърсън, както сам, така и като резултат от проведеното изследване, констатира, че почти всички жени на около 30 годишна възраст на пускат позиции, които заемат в сферата на "demanding jobs".
Самият той, базирайки се на собствените научни изводи, както и на изследванията в сферата на науката клинична психология - постигнати с използването на научни методи, достига до извода, че жените просто ценят повече свободното си време от мъжете, както и че след като достигнат едно високо ниво на професионално развитие, респективно професионални успехи, виждат, че не е нищо особенно и решават, че за тях е по-ценно да имат повече свободно време.
Това е така, защото в чисто психологически план мъжете определят "колко струват" спрямо мястото в което се намират в социално-икономическата йерархия, а жените от своя страна определят "колко струват" спрямо човешките контакти, които развиват.
Все разлики, които са последица от пола, все разлики които са доказани с научни методи - в общия случай. Вярвам, че всяко правило има изключение, но погледнато реално е по-вероятно да няма.
Съвет:
При високо стресова работа помага почивка, спорт, здравословно хранене и сън. Това е. Буквално няма друго.
МНЕНИЕ: Мисля, че не ви пречи бърнаута, а натрупания стрес. Бърнаута е последица от стреса, а желанието да Ви да се дистанцирате от работата е защитен механизъм на тялото да се справя със стреса.
По-късно ще мога да поровя и ще Ви пратя на лично съобщение лекцията на Питърсон Същата е от Харвард или Йеил, не си спомням.
nadolguna написа: ... Живея с годеника си ... .
От горното правя извод, че сте дама, поради което вероятно не познавате канадски психолог Джордън Питърсън. Последното го казвам не за да бъда сексист, а защото това е факт - деветдесет процента от аудиторията на Питърсън е мъжка. (между другото той има две книги, които горещо препоръчвам да прочетете).
Извинявам се, ако сте пък господин и живеете с годеник, пак не искам да съм сексист. Все тая.
Та, по същество: В една от своите лекции по клинична психология Питърсън говори за резултатите от изследване, което е проведено в сферата на "demanding jobs". Това са все професии, които са силно конкурентни, изискващи много време, високо стресови и прочие. Пример за такава професия самият той дава в лекцията си - професията на адвоката. Други примери са инженери, лекари, архитекти, софтуерни енженери и прочие.
Питърсън, както сам, така и като резултат от проведеното изследване, констатира, че почти всички жени на около 30 годишна възраст на пускат позиции, които заемат в сферата на "demanding jobs".
Самият той, базирайки се на собствените научни изводи, както и на изследванията в сферата на науката клинична психология - постигнати с използването на научни методи, достига до извода, че жените просто ценят повече свободното си време от мъжете, както и че след като достигнат едно високо ниво на професионално развитие, респективно професионални успехи, виждат, че не е нищо особенно и решават, че за тях е по-ценно да имат повече свободно време.
Това е така, защото в чисто психологически план мъжете определят "колко струват" спрямо мястото в което се намират в социално-икономическата йерархия, а жените от своя страна определят "колко струват" спрямо човешките контакти, които развиват.
Все разлики, които са последица от пола, все разлики които са доказани с научни методи - в общия случай. Вярвам, че всяко правило има изключение, но погледнато реално е по-вероятно да няма.
Съвет:
При високо стресова работа помага почивка, спорт, здравословно хранене и сън. Това е. Буквално няма друго.
МНЕНИЕ: Мисля, че не ви пречи бърнаута, а натрупания стрес. Бърнаута е последица от стреса, а желанието да Ви да се дистанцирате от работата е защитен механизъм на тялото да се справя със стреса.
По-късно ще мога да поровя и ще Ви пратя на лично съобщение лекцията на Питърсон Същата е от Харвард или Йеил, не си спомням.
- hristev
- Потребител
Това е написано чрез Google translate, просто си личи, че "авторът" всъщност не е човек. Най-малкото никой адвокат няма да напише, че работи във "фирма", а ще напише, че работи в "кантора". Освен това в България никой гей не признава публично, че има годеник.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Преведено-непреведено, написаното си е точно така. Да си адвокат вече по-скоро е неуспех в професията, отколкото цел на всеки завършил. Тарифата не е мръднала от както за м2 плочки братчедите искаха 15 лева, сега искат 50. Делата, поне в в бирническия сектор, намаляха с 2/3, а съдилищата режат всичко над 200 лв. за адвокат. След като "венеца" на процеса бере душа, какво да кажем за долните нива? Единственото облекчение е ел.адреса, но за сметка на това всеки клиент като няма какво да прави чете закони и решения и ти дава акъл за всичко, а вече и сериозни престъпници няма, да платят един куфар пари да го извадиш от ареста, тези дето работят на едро го правят в съучастие с власт и прокуратура, а другите няма и какво да крадат заради картите и излизането на златото от мода. А какви времена бяха, дойде, няма пари да ти плати, каже ти, че ще мине след час, скъса 3-4 синджирчета на улицата, мине през златаря и дойде да си плати хонорара. Бабите дето плащаха по 300-400 лв. за една молба измряха, навсякъде в нета образци от документи, въобще нещата вървят към трудовата борса и вуйчото владика да те уреди я в НАП, я в БАБХ, в краен случай поне юристконсул в общината.
- ivanov_p
- Активен потребител
nadolguna написа:Здравейте всички, аз съм адвокат от около 1 година и бях в сегашната си малка търговска адвокатска кантора за същия период от време. Честно казано се чувствам като изгорял; управлявам и/или помагам на 5-6 файла, обедните ми почивки са около 30 минути поради количеството работа, която трябва да свърша, и дните, в които приключвам около 19 часа.
Някак си се чувствам в капан, защото имам ипотека и се чувствам сякаш съм заседнал тук. Знам, че мога да кандидатствам за работа, но когато работиш 9-6, е доста трудно да кандидатстваш, трудно е да знаеш откъде да започнеш. Не харесвам фирмата си,VidMate уча много и нямаме таксувани часове, но просто не харесвам баланса между работата и личния живот и безкрайния списък от задачи с предстоящи крайни срокове и това започва да ми влияе психически а вероятно и физически.
Част от мен смята, че просто ще преживея още една година и ще напусна ограничения компютър, което ще отвори повече възможности. Друга част от мен смята, че търси нещо с повече баланс между работата и живота.
Разбирам, че това е неразделна част от това да си адвокат. Живея с годеника си и започвам да ценя баланса/гъвкавостта между работата и личния живот. Чудех се дали някой тук работи в обществената служба, тъй като чух, че балансът между професионалния и личния живот като цяло е по-добър, но как е като адвокат? мисля да сменям.
Разбрах това,..
- nadolguna
- Нов потребител
Кое разбрахте, собственото си писание ли?!
Това вече намирисва на спам! Или на Chat GPT ли беше...
Това вече намирисва на спам! Или на Chat GPT ли беше...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|