начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наследство

Мнениеот dora_ns » 02 Юни 2022, 16:06

Здравейте! В продължение на около осем месеца в моя къща живееше бившият ми съпруг (дадох му ключовете и живееше там безвъзмездно), който, след като почина в болница, остави неплатени задължения към мобилен оператор в размер на няколко хиляди лева. Сключени са били на негово име два дни преди постъпването му в болница два договора за мобилни услуги и две устройства на лизинг, за които той твърдеше, че не знае, когато го попитах – бях видяла в телефона му пристигнали съобщения за сключените договори; в офиса на мобилния оператор отказаха да ми покажат копия от договорите, за да видя дали действително се е подписал. Синът му (също и мой син) депозира в районния съд отказ от наследство, тъй като нямаше съществени активи на името на баща му, а задълженията останаха не напълно изяснени като източник и обем, може да има и други задължения, освен известните ни. В къщата ми, където наследодателят живееше през последните месеци, от него останаха някои лични вещи (вкл. нова неупотребявана инвалидна количка) и последни покупки (грил, нова ел. самобръсначка), въпросът ми е какво да правя с тях, къде да ги държа, на кого да ги предам при необходимост. Тази къща сега е заключена и никой не живее там. Не разрешавам на сина ми да отиде в къщата, където са тези вещи, за да не се изтълкува, че е приел наследството. На този етап никой не ни е търсил по повод неплатените задължения, които продължават да нарастват, защото абонаментът и номерът не се закриват, докато някой не плати натрупаната сума, а това няма да е синът ми, надявам се. Предварително благодаря за мненията по въпроса.
dora_ns
Нов потребител

Re: Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наслед

Мнениеот ivanov_p » 02 Юни 2022, 18:51

Вие не сте наследник,може да ги вземете, особено ако детето е пълнолетно, може да извикате някой негов приятел да ги вземе. Ако тръгнат да се съдят трудно ще докажат каквото и да било, а и тогава вече конкретно ще се мисли как да реагирате.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наслед

Мнениеот dora_ns » 02 Юни 2022, 20:05

ivanov_p написа:Вие не сте наследник,може да ги вземете...
Много Ви благодаря за съвета.
dora_ns
Нов потребител

Назад към Семейни казуси