От няколко дни не спирам да получавам обаждания от скрит номер. Колкото и пъти да вдигна, лицето което ми звъни, не говори нищо. Когато не вдигна, звъни отново и отново и отново... Звънях на оператор да ги попитам дали мога да го блокирам по някакъв начин обаче ми отговориха, че не мога и че те също няма как да помогнат и ми казаха, че единственият вариант е да подам жалба в полицията. Това мисля и да направя утре.
Въпросът ми е обаче след като подам жалба и надявам се открият лицето, което ме тормози, дали мога да го дам на съд?
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Телефонен терор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Телефонен терор
В Интернет (гугъл плей стор или аналога му за "ябълката") има достатъчно приложения, с които могат да се задават правила при позвъняване. Поставете едно такова приложение и укажете че при скрит номер трябва просто да отхвърля обаждането. Или да "просирва" съобщение, че абоната е избрал да отказва разговори от скрити номера. Един месец мисля че ще е достатъчно за да може нахалника да разбере че "си говори" с програма.
Не мисля че органите трябва да бъдат тормозени за такива проблеми, които могат да бъдат решени само за минути. Просто не си струва писането, ходенето и чакането... да не говорим че едва ли ще сте доволни от резултата.
Не мисля че органите трябва да бъдат тормозени за такива проблеми, които могат да бъдат решени само за минути. Просто не си струва писането, ходенето и чакането... да не говорим че едва ли ще сте доволни от резултата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
С такава програма ще избегнете и обажданията от НАП, тези серсеми ги ползват за да просят пари от почтените граждани.
- ivanov_p
- Активен потребител
TheOldMan написа:В Интернет (гугъл плей стор или аналога му за "ябълката") има достатъчно приложения, ...
Чак толкова сложно ...
Повечето апарати си имат вграден "Филтър против тормоз". Къде точно се намира - зависи от марката и модела. Едно от правилата е - "Блокиране на непознати/скрити номера".
За телефон Huawei - "Набиране" (зелената слушалка) - "Настройки"(трите чертички) - "Филтър против тормоз".
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Първо благодаря за отзивите на всички!
Все още запазвам търпение и не съм пускал жалба, а мисля да изтегля въпросното приложение за iOS защото ползвам айфон. Наистина не искам да ходя по районни управления и по съдилища и затова бих пробвал всичко преди да се стигне до крайности.
Още веднъж благодаря за съдействието и се надявам, че това може да бъде полезно и на някой друг, изпаднал в същата ситуация!
Все още запазвам търпение и не съм пускал жалба, а мисля да изтегля въпросното приложение за iOS защото ползвам айфон. Наистина не искам да ходя по районни управления и по съдилища и затова бих пробвал всичко преди да се стигне до крайности.
Още веднъж благодаря за съдействието и се надявам, че това може да бъде полезно и на някой друг, изпаднал в същата ситуация!
- kaloyaniliev91
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|