Мон Ами lawchoice, вие написахте:
"не е моя работа да давам напътствия на съдиите в
РС-Сунгуларе"
Открихте си едната от грешка, че липсва "Р". По-съществената, е че според форумно-съдебната уредба Районен Съд (или РС) както сте написал - НЕМА. Уф Сунгурларе е ОС, а не РС. За туй казах, че 'нема таквоз животинче'.
По коментарите за Melly, както вече обясних, се намeсих единствено, защото бях упрекнат, че "не си знам урока". А не, че не е принципно права за действията си.
Споделете, lawchoice, ако аз ви упрекна в "незнание на урока", използвайки мотиви, изцяло непочиващи на правната ос, как ще да реагирате?
Може ли Злобарев да се оплаче от липсата на обективно произнасяне на съда, без значение дали е ОС-Сунгуларе или ОС-СунгуРларе? При все това, че неговото определение /частна жалба/ бе разгледано от самоназначилия
т (тук нема пълен член, само половин ЧЛЕН си е ) се за съдия в ОС и подсъдим по форумното наказателно производство lawchoice? Изрично в определението на ОС бе посочено, че то подлежи на обжалване.
Невъзможно е в съзнанието ми да формулирам изречение, в което участват изразите "самоназначилия се" и "подлежи на обжалване". Колко пъти трябва да се каже, че след
самоназначение, актовете са без правни последици?
От друга страна, ако определението на О.Злобарев е съдебен акт, този акт по недвусмислен начин установява наличието на далеч по-сериозни, необратимо уронващи доверието към форумната съдебна власт пороци, а именно, че форумният съд работи като очаква да получи подарък за свършената работа.
Така излиза, нали? Не си спомням обаче някой да ми е плаща форумната заплата. По какъв друг начин следва да бъде обезвъзмезден Осил Злобарев? Чак пък толкова сериозно да се вземате...
Това е недопустимо, доколкото то олицетворява и сочи на признаци на въздигнато в престъпление от НК неправомерно поведение.
Лично мнение. Имаш право, доколкото си е лично мнение.
Съвсем различно се отразяват върху авторитетът (отново ЧЛЕНЪТ тук е не съвсем пълните) на форумната съдебна власт евентулни пропуски относно наименованието на съдът (нов непълен ЧЛЕН), компетентен да разгледа казуса, както и относно наименованието на актът (непълна ЧЛЕНКА, пак, начи), който следва да се произнесе той. Понжеже Melly направи аналогия с почистването на къщичката, за мен горното е същото като това да измажеш фасадата, без да се погрижиш за мухъла, който превзема стените отвътре.
Знам, че ще обвините Злобарев в дребнавости, но бихте ли си пооправили членовете и членките, lawchoice?
Иначе отново си с лично мнение, оценявам го. Но не го възприемам.
---
Между другото, онзи ден ми връчиха едно дългоочаквано решение на ВКС. След дълги и обилни разяснения и мотиви, типично по ВКС-арски, в края на решението прочетох нещо, което хем ме вбеси, хем ме накара да се търкалям по земята от смях.
...... Водим от горното, СЪДЪТ реши:
ОТМЕНЯВА
Решние №................
ОТМЕНЯВА ли?
Ко каза, ко? Няма такава дума в българския речник! Има я в разговорната реч. Някъде из Женския пазар на София или шопските села. ВКС съдия да използва жаргон или разговорна реч в диспозитив на решението си!? Какво следва - Злобарев главен прокурор или правосъден министър?
Реших да му пиша на въпросния съдия, да видим дали ще отмени това негово "отменя
ване".