Здравейте,
След 3 години работа за предприятие ме съкращават по чл.328 ал.1 т.5 - липса на качества на работника за ефективно изпълнение на работата. Работодателят ми ще ми изплати две заплати по чл.220 за неспазено предизвестие.
Имам ли право на пълното обезщетение за безработица / 60% от брутното дневно възнаграждение/ при така поставената ситуация ?
Ако евентуално реша да обжалвам, какво бихте ми препоръчали?
Благодаря !
- Дата и час: 19 Ное 2024, 22:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращение по чл.328 ал.1 т.5
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съкращение по чл.328 ал.1 т.5
ivan_petro написа:Имам ли право на пълното обезщетение за безработица /60% от брутното среднодневно възнаграждение/ при така поставената ситуация ?
Ако евентуално реша да обжалвам, какво бихте ми препоръчали?
Здравейте!
Цитирания чл. 328, ал. 1, т. 5 не попада сред изключенията по чл. 54б, ал. 3 и ал. 4 от КСО, така че - да, имате право! Пълен размер (60%) за срок - според общия Ви трудов стаж.
Справка - https://www.noi.bg/en/benefits/benefits ... /625-pokso
Какво искате да обжалвате - решението за отпускане на обезщетение или заповедта за прекратяване на ТД?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
Здравейте,
Благодаря Ви за бързият отговор. Бих желал да обжалвам запведта, основанието за прекратяване. Как работодателят би могъл да докаже основанието си, при положение, че не съм имал наказания, забележки и препоръки за подобряване на работата си.
Благодаря !
Благодаря Ви за бързият отговор. Бих желал да обжалвам запведта, основанието за прекратяване. Как работодателят би могъл да докаже основанието си, при положение, че не съм имал наказания, забележки и препоръки за подобряване на работата си.
Благодаря !
- ivan_petro
- Нов потребител
ivan_petro написа:Здравейте,
Благодаря Ви за бързият отговор.
За нищо. Така се получи, че съм на линия в момента.
ivan_petro написа:Бих желал да обжалвам заповедта, основанието за прекратяване. Как работодателят би могъл да докаже основанието си, при положение, че не съм имал наказания, забележки и препоръки за подобряване на работата си.
Много трудно и най-вече - субективно. Може просто да каже - „изискванията се промениха“.
Обърнете се към адвокат, но за мен е causa perduta - безнадежден случай.
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
Благодаря Ви за точтите отговори.
Поздрави !
Поздрави !
- ivan_petro
- Нов потребител
Пак казвам - няма нужда от благодарности. Тези неща съм ги научил по „трудния начин”.
За обжалването - не виждам смисъл, защото само ще си развалите допълнително отношенията. Явно - там не е „Вашето място”.
Използвайте времето - обезщетения и борса - да си намерите нова работа. Евентуално - за придобиване на нови умения!
„Когато една врата се затваря - отваря се друга!”
А живота … продължава!
Успехи във всичко!
За обжалването - не виждам смисъл, защото само ще си развалите допълнително отношенията. Явно - там не е „Вашето място”.
Използвайте времето - обезщетения и борса - да си намерите нова работа. Евентуално - за придобиване на нови умения!
„Когато една врата се затваря - отваря се друга!”
А живота … продължава!
Успехи във всичко!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|