начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Достъп до идеални части от двор

Казуси за недвижими имоти

Достъп до идеални части от двор

Мнениеот aognyanova » 08 Сеп 2020, 13:17

Здравейте,
бих искала да ви помоля за съвет по следния казус:

Става въпрос за закупен апартамент в затворен комплекс, за който се оказва, че за два от входовете няма осигурен достъп през сградата до задният двор. В първоначалните схеми на проекта такъв съществуваше, но явно финалният одобрен план е с отнет коридор за сметка на магазин на партерния етаж. Оказва се, че за 60 % от собсвениците във въпросната сграда е изградена пътечка от тротоара през съседния общински парцел, като все още нямам официалент отговор от страна на инвеститора и съответно не знам, дали има учреден сервитут през него.

Благодаря предварително!
aognyanova
Нов потребител

Re: Достъп до идеални части от двор

Мнениеот ivanov_p » 08 Сеп 2020, 17:51

И ние не знаем дали има учреден сервитут. Друго какво ви интересува?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 08 Сеп 2020, 18:42

ivanov_p написа:И ние не знаем дали има учреден сервитут. Друго какво ви интересува?

Здравейте … г-н Иванов!
А трябва … да знаете!
Изобщо - какво общо има „сервитутната ивица” (в съседния имот) със „зоната за достъп”?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 09 Сеп 2020, 00:23

Еий, кой си ти да определяш, че и да казваш какво трябва да знае един юрист?!? И ти трябва да знаеш кога да се оттеглиш, че и да спреш, но не го правиш нали?! Отново нямаш срам и морал, че да казваш, че нещо трябва да се знае!!! А ти знаеш ли бе! Ако някой знае ей така отговорът, който се извежда от написаното от поставилият темата, то той преди всичко ще е милионер от тотото, защото явно ще разполага със свръх заложби за предсказания и паранормални видения.
Айде ти бе – Жоро, кажи (напиши) тук, дали има учреден сервитут!!! А, има ли, знаеш ли???
А по отношение на това, какво общо има „сервитутната ивица” (в съседния имот) със „зоната за достъп” седни и вместо безсмислено да харчиш ток за компютър и да тролиш тук като ****бей, просто чети!
Безсрамник - нагъл и безочлив, ще се прави на отворен пред отявлен юрист!?!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот aognyanova » 09 Сеп 2020, 12:12

Здравейте, не съм юрист, а собсвеник и се опитвам да се ориентирам може ли нещо да се направи по въпроса. Няма сервитути през съседните частни имоти и достъп до задната дворна врата през общинска собственост. Въпросът ми е могат ли да се преприемат правни действия срещу инвеститора, който на практика лишава собсвениците от законен достъп?!
aognyanova
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 09 Сеп 2020, 13:31

aognyanova написа:Здравейте, не съм юрист, а собсвеник …

Точно от същата позиция ще Ви отговоря!
Това е все едно, във входното антре на блока - да си направя кафене. А съседите да си влизат в апартаментите с … пожарната стълба.
Неизпълнен инвестиционен проект!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 09 Сеп 2020, 14:49

aognyanova написа:Здравейте, не съм юрист, а собсвеник и се опитвам да се ориентирам може ли нещо да се направи по въпроса. Няма сервитути през съседните частни имоти и достъп до задната дворна врата през общинска собственост. Въпросът ми е могат ли да се преприемат правни действия срещу инвеститора, който на практика лишава собсвениците от законен достъп?!

Единственото което се сещам е иск за обезщетение за ползване на общите части към тези, които имат достъп до тях, а най-добре събрание на което да се реши този въпрос.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси