Здравейте,
Търсих във форума подобен казус, но не успях да намеря. Става дума за следното.
Живеем в семейна къща на няколко етажа и еднитени роднини искат да си продадат етажа. Работата е там, че роднините не се интересуват, кой ще дойде да живее в къщата, а само гледат да продадт имота на всяка цена. В този ред на мисли, се чудя, дали има как от правна гледна точка да им изискам да удобря бъдещият собственик преди да финализират продажбата. Идеята ми е, че не искам да допускам който и да е в семеният имот, а с роднините няма как да се разбера, защото са много твърдоглави.
Някой дали може да ми каже дали като съсобственик на имота имам право да заявя своето удобрение за продажбата?
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрав
- Дата и час: 19 Ное 2024, 22:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удобрение на съсобственик при продажба на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Удобрение на съсобственик при продажба на имот
кауза пердута
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
От написаното - вие не сте СЪсобственици, а отделни собственици на самостоятелни обекти в сграда (етаж).
А иначе за конкретния ви въпрос - кауза пердута действително е достатъчен отговор.
А иначе за конкретния ви въпрос - кауза пердута действително е достатъчен отговор.
- propensity
- Потребител
Благодаря ви за бързите отговори.
Явно ще трябва да се опитам да се разбера с роднините.
- borjabobby
- Нов потребител
borjabobby написа:Благодаря ви за бързите отговори.
Най-сигурното „разбиране” е, да купите Вие имота.
Просто им „направете предложение, което не могат да откажат”!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
borjabobby написа:Здравейте,
Търсих във форума подобен казус, но не успях да намеря. Става дума за следното.
Живеем в семейна къща на няколко етажа и еднитени роднини искат да си продадат етажа. Работата е там, че роднините не се интересуват, кой ще дойде да живее в къщата, а само гледат да продадт имота на всяка цена. В този ред на мисли, се чудя, дали има как от правна гледна точка да им изискам да удобря бъдещият собственик преди да финализират продажбата. Идеята ми е, че не искам да допускам който и да е в семеният имот, а с роднините няма как да се разбера, защото са много твърдоглави.
Някой дали може да ми каже дали като съсобственик на имота имам право да заявя своето удобрение за продажбата?
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрав
"Одобрение" се пише по този начин.
Представете си, че живеете в жилищен вход с 60 апартамента. Искате да продадете апартамента си. Намирате купувач. Обикаляте всички апартаменти с него и събирате подписи с които да Ви се разреши продажбата на този човек. Ако е необходимо бъдещият купувач ще представи и автобиография и ще доведе и жена си и децата си, ако има такива. Някой може да се запъне и ще се наложи да го черпите с ракия или бира. Едва след като съберете подписи от всичките 59 апартамента, тогава сключвате предварителен договор с купувача.
- ilian_todorov
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|