Здравейте,
в процес на закупуване на апартамент съм и чакам брокерите да изкарат документите по сделката - скица, тежести и т.н.
Оказва се в последствие, че собственикът има оригинал на Нот. акт, който е за дарение (майката дарява апартамента), а липсва първия акт в оригинал за покупката на самия имот от майката. На база акта за дарение, нотариус може да ми изповяда сделката и да придобия имота.
Възможно ли е да възникнат някакви проблеми със собствеността или при ипотекиране за банков кредит при положение, че липсва първия акт за покупката - как изначално е придобит имота? Акта го няма и в съда - празно е пликчето в което трябва да се намира.
Не стига това, ами и от общината не ми вадят идентичност на адреса (понеже има разминаване в номера на апартамента в акта и в кадастъра). Вместо това ми изкарват удостоверение, че адресът бил включен като жилищен в Националния класификатор?!?! Оправданието им е, че можели да дават идентичност само до вход, без до номер апартамент?!
Дали поемам риск с този имот и възможно ли е да имам проблеми за вбъдеще? Ако го ипотекирам или продавам на човек с банков кредит? Банките все пак искат какво ли не...
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на имот без Акт за придобиване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупка на имот без Акт за придобиване
Това не е за форум, а за адвокат, макар и повечето да са мързеливи.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: Покупка на имот без Акт за придобиване
ivanov_p написа:Това не е за форум, а за адвокат, макар и повечето да са мързеливи.
„Лошо, Седларов, лошо!” Упс ... ivanov_p!
Адвокатите не са мързеливи, а слабо мотивирани! Както и всички други хора.
Виждал съм силно мотивирани адвокати - по-страшни са от ... урагана Катрина!
- jhoro
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|