Здравейте.
Имам следния въпрос.
Бихте ли казали възможно ли е и кой начин е най изгоден?
Искам да прехвърля на баща си един автомобил.Лично мой е о аз фигурирам в талоните и във вс.документи.
Закупих го нов внос през 12.2015г.Бях омъжена.Разведох се март 2018.
Мога ли да го продам и или даря на Тстко ми,без съгласието и ли без знанието на бившия ми мъж,и ако да,какви документи би следвало да приготвя за нотариусите?Благодаря много предварително!
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за дарение или прехвърляне или покупкопродажба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договор за дарение или прехвърляне или покупкопродажба
Честито, той просто не те заслужава! Но пък за сметка на това не можеш да се разпоредиш със съсобствена вещ. След разводва бездяловата съссобственост СИО се трансформира в обикновена съсобственост, освен ако при развода, новото луксозно возило/с многофункционален спортен кожен волан/не е станало твоя изключителна собственост. /т.е по решението за развод да пише - за Надето/. Това че в талона пише Надежда, не означава, че Пешо не е мил чинии, за да може Надето да се вози в скъп автомобил с многофункционален спортен кожен волан. Сори-мотори. Пешо има 1/2 от колата, нищо, че по талон и в данъчното само ти плащаш.
- miko_pk
- Потребител
Много благодаря.Автомобилът не е чак лукс,но за Бг е мн.добър.В решението за развод не става дума на кого е присъден.С мои средства си го купих,Пешо не е дал и стотинка.Не сме правили дело за делба.Мерси за отговора.и аз така си мислех.
- nadejda111
- Нов потребител
Що не го осъдиш тоз кап*т Пешо. Хвани си адвокат, от форума на лекс най-добре - има много компетентни и гладни и си докажи трансформация на лични средства. От къде на къде с едно миене на чинии, тоз кап*т ще има право на част от луксозното возило.
- miko_pk
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|