- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Клевета или набеждаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Клевета или набеждаване
Моя роднина продаде имот на наша далечна родственица и почина аз пуснах жалба относно средствата платени по сделката които не са минали праз банка и сделката е фиктивна .В разследването на прокуратурата купувача декларира че моята роднина го е потърсела да му продаде имота и това и е била последната воля и са и платили сумата и съм пуснал жалбата тъй като съм недоволен от сделката .След като не им повдигнаха обвинения намерих нотариална покана от моята роднина към купувачите която са получили в която тя казва че е измамена от тях не и са платено нищо и е излъгана като е сменен нотариуса при които е изповядана сделката като е искала да е продажба с гледане е заплашвана от купувачите.Мога ли да съдя за клевета купувачите че са заблуди ли в разследването на прокуратурата за волята на продавача на имота като са знаели че лъжат и са ме наклевети ли пред държавен орган за целта на жалбата ми към прокуратурата ?
- erfvcd
- Младши потребител
Re: Клевета или набеждаване
Защо не пускане на жалба срещу някой само защото си недоволен че е купил имот и си поискал да му бъде направена проверка на произхода на средствата платени по сделката .Законно ли е да пуснеш жалба в НАП срещу човек затова защото си недоволен че е купил имот с мотива имаш съмнения че средствата не декларирани ?
- erfvcd
- Младши потребител
И какво общо прокуратурата с това нещо?
- ivanov_p
- Активен потребител
Слагайте препинателни знаци в изреченията си, за да може да се проследи смисъла им. Прочетете какъв е съставът на клеветата и набеждаването (какво означават така да се каже).
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Прокуратурата има общо че по мой сигнал беше извършена проверка по закупуването на имот от служител към момента на МВР в която проверка той каза че съм бил недоволен от сделката и за това съм пуснал проверка срещу него и че волята на продавача е била да прехвърли имота и той е взел заем да да плати цената .След което прокуратурата постанови да не повдигне обвинения но след това се сдобих с нот покана от продавач на имота към служителя на МВР в която се казва че е бил измамен и не е платено за имота нищо и е искал да се развали сделката и тъй като е искал да бъде с гледане и издръжка и купувача е сменил в последния момент нот и тъка е извършена измама а е трябвало да мине при друг нот.
- erfvcd
- Младши потребител
Колко пъти трябва да Ви се каже - НЕ! Като не Ви харесва - с бумагите при адвокат, който срещу възнаграждение за консултация ще Ви каже същото. Ако пък много настоявате - ще Ви каже и това, което искате да чуете.
П.П. Ама вЕрно пишете грамотно, че си е е мъка да Ви чете човек.
П.П. Ама вЕрно пишете грамотно, че си е е мъка да Ви чете човек.
-
lexy21 - Активен потребител
Да разбрах с една дума ако излъжеш и затаиш факти в разследване на прокуратурата в качеството на длъжностно лице с цел да си продадеш имота не носиш никаква отговорност дори и по чл.313 от НК ?
- erfvcd
- Младши потребител
Пуснете нов сигнал, с нотариалната покана, не знам защо сте избрали този път на развитие на събитията.
Но можете да упорствате докрай, не пречи.
Все пак подаването на сигнали до прокуратурата е свързано и с риск - може Вие да се окажете в един момент преследван.
Както и да е.
Но можете да упорствате докрай, не пречи.
Все пак подаването на сигнали до прокуратурата е свързано и с риск - може Вие да се окажете в един момент преследван.
Както и да е.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Да знам вече бях проверен от нап и ми има жалба срещу ме но няма за какво да се претеснявам няма за какво . Да вече пусна нова жалба към апелативна прокуратура с нот покана има някаква надежда че ще има справедливост и за това се обърнах към прокуратурата но явно няма смисъл .
- erfvcd
- Младши потребител
Пуснете си жалба - няма нищо лошо в това.
Гледайте малко по заобиколно да действате - в смисъл словесно не се напрягайте да отсъждате нещо.
Чисто дружески съвет, просто по неутрално действайте.
Не обобщавайте - не кълнете един вид в престъпление.
Просто за проверката - така и така. В смисъл не квалифицирайте някой за престъпник - просто описвате случая.
Гледайте малко по заобиколно да действате - в смисъл словесно не се напрягайте да отсъждате нещо.
Чисто дружески съвет, просто по неутрално действайте.
Не обобщавайте - не кълнете един вид в престъпление.
Просто за проверката - така и така. В смисъл не квалифицирайте някой за престъпник - просто описвате случая.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Имам един въпрос баба ми е продала къща с двор и постройка в двора кафе аператив с площ от 39 кв с кад. номер но по предходни нот. акт. от които е представен по изготвяне на сделката е била с площ 80 кв сграда кафе аператив преди да влезне в кадастъра .След година баба ми пуска нот покана към купувача че не искала да бъде сделката без гледане и издръжка и че е била излъгана и е получила 0 лева и е измамена , но след това почива като наследник преди да направи 5 г новия собственик го известих писмено да ми даде достъп до постройката тъй като не е придобил цялата .Мога ли по съдебен път да придобия не продадената част от имота или е невъзможно?
- erfvcd
- Младши потребител
баба ми пуска нот покана към купувача че не искала да бъде сделката без гледане и издръжка и че е била излъгана и е получила 0 лева и е измамена
И преди това мислех да питам или по-точно да поясня - няма как да имате прехвърляне на имот с гледане и издръжка и да имате продавач и купувач в смисъла, който влагате. Имате прехвърлител и приобретател - т.е баба ви прехвърля имота на тоя, който е обещал да я гледа и издържа и за това тя не получава пари или поне не получава "цена". В тоя смисъл тя не е "излъгана" или "измамена" като не е получила пари. Да ме поправят ако нещо не съм разбрал ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Да баба е търсела да прехвърли имота срещу гледане и издръжка като е дала пълномощно
на купувачите за да изкарат скица дан оценка като тя е има доверие на един нотариус които е изповядвал всички сделки до сега и е подготвил продажба та на имота но купувачите са смени ли нот с друг и са изповядали сделка като продажба но не са и плати ли сумата посочена в нотариалния акт . В последствие купувачите са искали да получават наема от магазина докато тя е била жива тъи като тя е има пожизнено право на ползване на имота и след това пуска нот покана към купувачите че съзнава че е изманена и не са и плати ли сумата в нот акт и жела е да се развали сделката но почива 1 месец след това .
на купувачите за да изкарат скица дан оценка като тя е има доверие на един нотариус които е изповядвал всички сделки до сега и е подготвил продажба та на имота но купувачите са смени ли нот с друг и са изповядали сделка като продажба но не са и плати ли сумата посочена в нотариалния акт . В последствие купувачите са искали да получават наема от магазина докато тя е била жива тъи като тя е има пожизнено право на ползване на имота и след това пуска нот покана към купувачите че съзнава че е изманена и не са и плати ли сумата в нот акт и жела е да се развали сделката но почива 1 месец след това .
- erfvcd
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|