начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Промяна на мярката

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на мярката

Мнениеот josjos » 05 Мар 2016, 21:28

Здравейте!Срещу мен има заведено наказателно дело и няколко месеца бях в продължителен болничен,което отлагаше делото,На последното заседание не се явих,тъй като влезнах в болницата,обаче са ми поискали смяна на мярката с парична гаранция и принудително довеждане на следващото заседание,Обжалваме искането,но искам да питам дали сте имали такива случаи и какви са били решенията?
josjos
Младши потребител

Re: Промяна на мярката

Мнениеот katerinakuch » 07 Мар 2016, 19:34

Съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание и се произнася с определение, което е окончателно.
Гаранцията може да бъде представена от Вас или от друго лице. При изменение на мярката за неотклонение от подписка в гаранция съответният орган определя срок за представянето й, който не може да бъде по-малък от три дни и по-голям от петнадесет дни.
Когато гаранцията не бъде представена в определения срок, съдът може да вземе на подсъдимия по-тежка мярка за неотклонение, а в досъдебното производство прокурорът може да направи искане по чл. 62, ал. 2 или чл. 64, ал. 1.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Наказателно право