начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Реабилитация - СПЕШНО ОТГОВОР,МОЛЯ !

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Реабилитация - СПЕШНО ОТГОВОР,МОЛЯ !

Мнениеот tanq_105 » 01 Мар 2016, 12:55

Здравейте!
Искам да попитам следното : Подадох молба за реабилитиране и след няколко дни ще се разглежда искането ми. При произнасяне на присъдата,трябваше да заплатя 50лв. разходи по делото. Тъй като не ги платих,те станаха 80лв. Въпроса ми е,когато отида в съда,трябва ли да представя документ по чл. 87 НК,че всичко ми е платено и от къде да го извадя ? Когато платя парите по банков път или на каса на ИзиПей,може ли бележката от плащането да послужи като доказателство,че нямам непогасени дългове. Глоба не ми е налагана,само плащането на разноските по делото. Моля,отговорете ми,защото искам да знам,когато отида в съда какви документи да нося!

Благодаря !
tanq_105
Младши потребител

Re: Реабилитация - СПЕШНО ОТГОВОР,МОЛЯ !

Мнениеот svettoslav » 01 Мар 2016, 16:40

tanq_105 написа:Здравейте!
Искам да попитам следното : Подадох молба за реабилитиране и след няколко дни ще се разглежда искането ми. При произнасяне на присъдата,трябваше да заплатя 50лв. разходи по делото. Тъй като не ги платих,те станаха 80лв. Въпроса ми е,когато отида в съда,трябва ли да представя документ по чл. 87 НК,че всичко ми е платено и от къде да го извадя ? Когато платя парите по банков път или на каса на ИзиПей,може ли бележката от плащането да послужи като доказателство,че нямам непогасени дългове. Глоба не ми е налагана,само плащането на разноските по делото. Моля,отговорете ми,защото искам да знам,когато отида в съда какви документи да нося!

Благодаря !
Вие художествена самодейност ли практикувате или правна? Кой ви каза, че трябва да подавате молба в съда? ?? :? Преди колко време ви съдиха и изтече ли изпитателния срок?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот tanq_105 » 02 Мар 2016, 14:26

През януари 2011г. Условно 6м. Тъй като реабилитация по право веднъж е настъпила ми казаха да подам молба в съда. Бихте ли ми помогнали като ми отговорите на въпросите? Ще съм Ви благодарна!
tanq_105
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 02 Мар 2016, 18:07

Едва ли някой може да ви е от полза с отговори тук.Разноските са ви най - малкия проблем. Те не са проблем всъщност . Такъв е срока, който тече след изтичането на изпитателния срок. Той е 3 годишен. И започва да тече след изпитателния, който вероятно е 3 г. при вас, но може и да е повече . Няма как да стане във вашия случай. Да не говорим, че се изискват доказателства за наличие на "Добро поведение "през тия минимум 6 години. Вероятно молбата ви ще бъде отхвърлена, а с подобен опит може и да си утежните съдимостта. Например, ако втория -3 годишния срок изтича след 8-9 месеца,то сега ще трябва да чакате минимум година време, тъй като не може да се заведе второ дело за съдебно реабилитиране до 1г. след предходно такова.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот tanq_105 » 02 Мар 2016, 21:29

Благодаря ти!
Ако не се лъжа присъдата ми беше 6 месеца с 3 години изпитателен срок. Или обратното! Мисля,че времето е минало отдавна. Дано не греша. Благодаря ти все пак!
tanq_105
Младши потребител

Мнениеот tanq_105 » 02 Мар 2016, 21:33

И последно да попитам : по какъв начин мога да докажа доброто си поведение? През всичките тези години съм си работила,преместих се в друг град .. Нямам провинения никакви .. Това достатъчно ли е или е необходимо нещо повече ?
Благодаря още веднъж!
tanq_105
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 02 Мар 2016, 22:03

tanq_105 написа:... Това достатъчно ли е или е необходимо нещо повече ?
Необходимо е да се срещате с мен, поне 2 пъти седмично. Защо не ми се обаждахте? Щях да свидетелствам сега в съда за доброто ви поведение .Вашето криминално минало не ме притеснява ни най - малко.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот tanq_105 » 02 Мар 2016, 22:10

svettoslav написа:
tanq_105 написа:... Това достатъчно ли е или е необходимо нещо повече ?
Необходимо е да се срещате с мен, поне 2 пъти седмично. Защо не ми се обаждахте? Щях да свидетелствам сега в съда за доброто ви поведение .Вашето криминално минало не ме притеснява ни най - малко.

Извинявайте,да разбирам ли,че ми е нужен свидетел или го казвате иронично и подигравателно?
tanq_105
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 02 Мар 2016, 22:39

Ако не са минали 6 години от влизане в сила на присъдата и 99 свидетеля да докараш -все тази.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право