начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Лично мнение - вещи лица и съдебни експертизи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лично мнение - вещи лица и съдебни експертизи

Мнениеот expert_xyz » 28 Авг 2015, 21:25

Здравейте,

Преди дни споделих това (http://legalworld.bg/forum.php?topicid=242786) във форума на "Правен свят" и ще ми бъде интересно и Вашето мнение - като участници в представлението...

Поздрави,
В.л.
expert_xyz
Нов потребител

Re: Лично мнение - вещи лица и съдебни експертизи

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Авг 2015, 10:38

Получаваш „потупване по рамото“ и „съчувствена“ усмивка от адвоката, който за да заработи хонорара си ти е задал куп дебилски въпроси и се опитал да те изкара маймуна…

Сигурно сте прав в голямата си част, но пишете в правен форум в който за добро или зло пишат преобладаващо от адвокати :) ( магистратите се броят на пръстите на едната ми ръка, дознатели ... може би двама-трима). Сещате се, че няма да получите съчувствие, заради това откровение от цитата.

Когато клиентите ми не разбират определен правен проблем ( в поне 95% от случаите), опитвам с думи прости да обясня правото и фактическото положение, за да разберат, но не си позволявам да ги наричам "дебили".

п.п. странно, доктора също е експерт с експертизи по публично шумни дела, познавам го лично, и да- има проблеми с въпросите от колеги в зала, но никога не си е позволил да ги нарече така.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: Лично мнение - вещи лица и съдебни експертизи

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Авг 2015, 13:16

Благородството задължава, но това са сентенции на гол задник (не знам може ли да се каже така), аз винаги си припомням една новела - "Бъди добър до смърт" на Жигмонд Мориц. Няма как да стане иначе - просто е трудно да бъдеш гадняр. Ами все пак се преодоляват трудностите в живота. Тодор Живков издаде автобиография и там има едно изречение - "Животът не е за слабите". Но откъде идва проблема - сегашната ни власт спира потока на парите. Тя е не толкова наясно с капризът на паричката и някак отблъсква - наистина при Станишев се живееше в пъти по-лесно. Сега се правят икономии - безсмислени инатливи действия - просто хей така. Аз съм в областта на хуманитаристиката и знам и усещам психологията на събеседниците и изобщо - даже ми е професия това да вниквам в реалните кръстосани душевни терзания на личностите - така да се изразя. Имам предвид, че ни натрапват един под сурдинка Батко, с много вредно за икономиката влияние, зодия Близнаци - много квартален тип, както и да го въртим. Никога не бих си сменил шапката с някой такъв - но такава е истината. Просто човека спира потока на онова за което всички говорим.

Станишев е Телец, Виденов е друга тема - Овен, но така се случи - да ни измъчват Близнаци. На практика - виждаме какво става - сега трябва срочно да се промени Наказателният кодекс - дето на онази Римска конференция е аплодиран - абсолютно постижение на наказателно-правната наука. И императива за промяна на НК се приема с широко отворени уста - просто смях.

Така че, как да кажа - Живков, също е с шопски корен. Един клиент имам - асансьорен техник е - той е родом от южната част на язовир Искър - село някакво там. Не става от шоп нищо. Тоест едно дървене на вятъра - дори и да е Дева - като мен - нали се знам какви стагнации и аз правя.

Ама пари никога не ще видим - поне докато не отслабне хватката на удавника. За мен Близнаците трудно се справят с паричката и така.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Наказателно право