Здравейте,
През септември очаквам да ме призоват като свидетел по наказателно производство. Почти през целия месец съм свободна освен периода 16-17, когато ще съм кума на сватба на моя колежка в друг град.
Търсих информация в случай, че получа призовка за някоя от двате дати, дали мога да отложа явяването си. Това, което намерих като информация е, че трябва да имам достатъчно основателна причина, но не мога да преценя дали това се води като такава.
Както и бихте ли ми разяснили примерни такива 'основателни причини', защото като правнонекомпетентен човек ми изглежда строго субективно отстрани.
Благодаря предварително !
- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отлагане на свидетелски показания по наказателно дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отлагане на свидетелски показания по наказателно дело
Това е извинително обстоятелство. Посочете в молбата си, че се извинявате и че сте готова да се явите на която и да е друга дата.
- kolegat
- Потребител
kolegat написа:Това е извинително обстоятелство. Посочете в молбата си, че се извинявате и че сте готова да се явите на която и да е друга дата.
А за каква молба става въпрос ? Тоест има ли някаква задължителна структура и пред кого да я представя ?
Бих ли могла да я предам на призовкаря ?
На мен целият ми казус е малко 'Нероден Петко', обаче искам всичко да ми е изрядно, ако се получи такова застъпване.
- elena74
- Нов потребител
elena74 написа:[q
А за каква молба става въпрос ? Тоест има ли някаква задължителна структура и пред кого да я представя ?
Бих ли могла да я предам на призовкаря ?
Структурата е като в училище - увод, изложение, заключение. Най-сигурно е да я пратиш по пощата с обратна разписка.
- kolegat
- Потребител
А освен молбата някакъв свидетелстващ документ трябва ли да представя при явяването ми ?
- elena74
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|