начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Отлагане на свидетелски показания по наказателно дело

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отлагане на свидетелски показания по наказателно дело

Мнениеот elena74 » 14 Авг 2015, 21:53

Здравейте,

През септември очаквам да ме призоват като свидетел по наказателно производство. Почти през целия месец съм свободна освен периода 16-17, когато ще съм кума на сватба на моя колежка в друг град.
Търсих информация в случай, че получа призовка за някоя от двате дати, дали мога да отложа явяването си. Това, което намерих като информация е, че трябва да имам достатъчно основателна причина, но не мога да преценя дали това се води като такава.
Както и бихте ли ми разяснили примерни такива 'основателни причини', защото като правнонекомпетентен човек ми изглежда строго субективно отстрани.

Благодаря предварително !
elena74
Нов потребител

Re: Отлагане на свидетелски показания по наказателно дело

Мнениеот kolegat » 15 Авг 2015, 00:27

Това е извинително обстоятелство. Посочете в молбата си, че се извинявате и че сте готова да се явите на която и да е друга дата.
kolegat
Потребител

Мнениеот elena74 » 15 Авг 2015, 13:16

kolegat написа:Това е извинително обстоятелство. Посочете в молбата си, че се извинявате и че сте готова да се явите на която и да е друга дата.

А за каква молба става въпрос ? Тоест има ли някаква задължителна структура и пред кого да я представя ?
Бих ли могла да я предам на призовкаря ?

На мен целият ми казус е малко 'Нероден Петко', обаче искам всичко да ми е изрядно, ако се получи такова застъпване.
elena74
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 18 Авг 2015, 18:01

elena74 написа:[q
А за каква молба става въпрос ? Тоест има ли някаква задължителна структура и пред кого да я представя ?
Бих ли могла да я предам на призовкаря ?

Структурата е като в училище - увод, изложение, заключение. Най-сигурно е да я пратиш по пощата с обратна разписка.
kolegat
Потребител

Мнениеот elena74 » 21 Авг 2015, 20:52

А освен молбата някакъв свидетелстващ документ трябва ли да представя при явяването ми ?
elena74
Нов потребител

Назад към Наказателно право