- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Очна ставка малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Очна ставка малко помощ
Здравейте, изчетох темите свързани с очната ставка. Призована съм като свидетел, като разпитът ще е очна ставка. Досега са ми снемани сведения, като съм давала информация тип обща, свързана с дейност на фирма в която бях служител преди време-Нищо конкретно или уличаващо даден човек. Мога ли да отговарям в стил, че не помня факти от преди няколко години или да откажа да отговоря. В резултат на такъв тип отговори има ли последици за мен? Не искам да съм потърпевша от това, че с отговорите си бих набедила неволно някой колега от фирмата.Благодаря за отговорите!
- lninova_kz
- Младши потребител
Re: Очна ставка малко помощ
lninova_kz написа:Здравейте, изчетох темите свързани с очната ставка. Призована съм като свидетел, като разпитът ще е очна ставка. Досега са ми снемани сведения, като съм давала информация тип обща, свързана с дейност на фирма в която бях служител преди време-Нищо конкретно или уличаващо даден човек. Мога ли да отговарям в стил, че не помня факти от преди няколко години или да откажа да отговоря. В резултат на такъв тип отговори има ли последици за мен? Не искам да съм потърпевша от това, че с отговорите си бих набедила неволно някой колега от фирмата.Благодаря за отговорите!
Това, че не помните, не е престъпление. Престъпление ще е, ако се докаже, че помните, но сте заявила, че не помните. Естествено, това няма как да се докаже, освен ако сама не си признаете.
- kolegat
- Потребител
Самата очна ставка се състои в 3 минути и не е нещо особено. В протокола от очната ставка остават две изречения - познавате ли този човек и обратното - не е нещо продължително. Така че, едва ли изобщо може да остане впечатление за неискреност. Но не е приятно на разследващия - ако му дадете някакъв повод ще се заяде впоследствие. Едва ли може да се препоръча нещо по-различно от едно спокойно поведение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за отговорите.
- lninova_kz
- Младши потребител
lninova_kz написа:Здравейте, изчетох темите свързани с очната ставка. Призована съм като свидетел, като разпитът ще е очна ставка. Досега са ми снемани сведения, като съм давала информация тип обща, свързана с дейност на фирма в която бях служител преди време-Нищо конкретно или уличаващо даден човек. Мога ли да отговарям в стил, че не помня факти от преди няколко години или да откажа да отговоря. В резултат на такъв тип отговори има ли последици за мен? Не искам да съм потърпевша от това, че с отговорите си бих набедила неволно някой колега от фирмата.Благодаря за отговорите!
няма как да участвате в очна ставка, ако преди това не сте била разпитана
в качеството на свидетел, или обвиняем ....това е сериозно процесуално нарушение
освен ...ако преди това не ви разпитат като свидетел и едва след това
последва очната ставка ...а може и да техническа грешка самото и
изписване в призовката ...
- marek972
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|