Здравейте,
Имам нужда от решаване на следния казус:
Човек с инвалидност 70-90%, който е инвалидизиран като дете. Понастоящем е на 35 години, с ТЕЛК с право на работа. Размерът на пенсията е минималната за процента инвалидност. Има повече от 10 години трудов стаж, работи на пълен работен ден. Поради заболяването е освободен от някои данъци, вкл. пенсионни осигуровки. Въпросът ми е: Кога и при какви условия може (ако може) да подаде искане за увеличаване размера на пансията?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 22:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Размер на инвалидна пенсия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Размер на инвалидна пенсия
Веднъж годишно може да се подава искане за преизчисляване на инвалидна пенсия. Но с 10 години трудов стаж едва ли ще надхвърли размера на минималната пенсия (освен ако не се разписва на 2000 лева заплата) ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Размер на инвалидна пенсия
Всъщност се разписва на над 2000 лв, затова именно питам.
- erazmm
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|