начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015

Мнениеот peacemakerbgg » 29 Апр 2015, 19:52

Tук доста хора не искаха да се анулира писмения така че някой от тях може да жали пред ВАС днешния продукт на ВСС :)
peacemakerbgg
Младши потребител

Мнениеот taipan » 29 Апр 2015, 20:02

mir4oni написа:Колеги, каква дата чакате?! Решението на ВСС със сигурност ще бъде обжалвано! Така както и евентуално решение, с което конкурсът не се отменя, също щеше да бъде обжалвано! Не ми се вярва да насрочат дата! Помислете какво ще стане ако се проведе нов писмен изпит и съдът реши, че конкурсът е отменен незаконосъобразно! Това поне е моето мнение! :roll:

Да ти кажа ли, какво ще стане... Този, който ги съди в съда, ще разлае кучетата. Ще го издуха, а покрай него и останалите. Този конкурс беше умишлено съсипан. Сега като ни кюфнат някой казус да си пукаме кратуните, че да не можем да решим не ние, ами прокурор от звездната галактика. И пак ще има разни младежи, които ще климат като кон на празНИ ясли, сочат заканително с пръст, цъкат с език и пишат чутовни простотии по форумите. Тия жалещите и с болните амбиции за правда в съда са си живи самоубийци! Едни са записани в учебниците по история, други ги забравят веднага... Определено много наивници пишат тук, основно! Така съм се смял последните 10стр.

Същата песен на нов глас. Дано само не е писмения изпит юни, че ми провалят плановете за ранното море. :mrgreen:
taipan
Потребител

Мнениеот mir4oni » 29 Апр 2015, 20:19

taipan написа:
mir4oni написа:Колеги, каква дата чакате?! Решението на ВСС със сигурност ще бъде обжалвано! Така както и евентуално решение, с което конкурсът не се отменя, също щеше да бъде обжалвано! Не ми се вярва да насрочат дата! Помислете какво ще стане ако се проведе нов писмен изпит и съдът реши, че конкурсът е отменен незаконосъобразно! Това поне е моето мнение! :roll:

Да ти кажа ли, какво ще стане... Този, който ги съди в съда, ще разлае кучетата. Ще го издуха, а покрай него и останалите. Този конкурс беше умишлено съсипан. Сега като ни кюфнат някой казус да си пукаме кратуните, че да не можем да решим не ние, ами прокурор от звездната галактика. И пак ще има разни младежи, които ще климат като кон на празНИ ясли, сочат заканително с пръст, цъкат с език и пишат чутовни простотии по форумите. Тия жалещите и с болните амбиции за правда в съда са си живи самоубийци! Едни са записани в учебниците по история, други ги забравят веднага... Определено много наивници пишат тук, основно! Така съм се смял последните 10стр.

Същата песен на нов глас. Дано само не е писмения изпит юни, че ми провалят плановете за ранното море. :mrgreen:

Колега, просто се опитвам да обясня, че нещата с новия казус според мен ще се забавят! Надявах се да няма отмяна, защото тогава си мисля, че щяхме да имаме по-големи шансове! Сега ще си останем с празните надежди, че новият конкурс ще е по-честен от вече отменения, па макар и проведен по старите правила! :shock:
mir4oni
Нов потребител

Мнениеот agents_group » 29 Апр 2015, 20:32

taipan написа:Дано само не е писмения изпит юни, че ми провалят плановете за ранното море. :mrgreen:

Разбира се, че няма да бъде през юни - все пак следва сезона на отпутките, а и съдебната ваканция предстои, така че казуса тук е "На есен с песен" 8)
agents_group
Младши потребител

Мнениеот taipan » 29 Апр 2015, 20:56

agents_group написа:
taipan написа:Дано само не е писмения изпит юни, че ми провалят плановете за ранното море. :mrgreen:

Разбира се, че няма да бъде през юни - все пак следва сезона на отпутките, а и съдебната ваканция предстои, така че казуса тук е "На есен с песен" 8)

Машала! Не бързам за никъде, така или иначе ще имам пак 3,75. :mrgreen: :mrgreen:
taipan
Потребител

Мнениеот zoi2011 » 30 Апр 2015, 09:16

Добре се получи за преписвалите. Имам предвид не само тези с готовите казуси, а и тези които бяха хванати да четат от съдебната практика.
zoi2011
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 30 Апр 2015, 10:30

Искам всеки ден да се питате колко прости сте точно. Хората ни дадоха лесен казус , а некви били толко тъпи ,
че трябвало да препишат и ги хванали,ама няма проблем има малоумници които ще осигурят на преписвачите поправителен , за да могат да наизустят казусите и да им го начукат.
Такива ливади като вас не че не са за магистрати , за кондуктори в градския не ставате.
Айде марш на работа , че требва да си плащате бързите кредити , а селяните да бегат по селата да си пасат козите , а преписвачите на новия изпит ще ги фанете за "шлифера" идиоти малоумни.

П.С. 600 души вместо на устен , пак на писмен заради вас шибаняци.Толко сте страхливи и прости , че не си давате сметка че измежду тези 600 сте били , най-вероятно и вие.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот generx » 30 Апр 2015, 11:00

Летаргията на ВСС бави не само кандидатите за младши прокурори, но и тези за младши съдии, тъй като двата конкурса са обвързани в завършващата им фаза.
Да не говорим, че учебната година в НИП има законоустановени срокове.
При цялото ми уважение към заетостта на многоуважаемите магистрати, не доумявам в кое се изразява сложността на процеса по определяне на нова дата/комисия и съставянето на нови 10 казуса?!
При добро желание 23.05. или 30.05. е напълно реалистична дата за писмен.
Ама аз съм от село и не ги разбирам нещата... :roll:
generx
Младши потребител

Мнениеот sarrummann » 30 Апр 2015, 11:13

Аха, магистратите точно като теб си ги представям, ругаещи и псуващи като каруцари. И за какво точно съжаляваш, че не разбрах - че не си имал възможност да се явиш на устен заедно с още 600 преминали на лесния казус ли? И това щеше да ти даде много голям шанс да се класираш ли? И според теб са анулирали изпита заради писанията на разни "тъпи малоумници", "пишман кондуктори", "шибаняци" и "малоумни идиоти" в тоя форум ли? Страшно ти сече пипето, няма що.

u3mamhukaa написа:Искам всеки ден да се питате колко прости сте точно. Хората ни дадоха лесен казус , а некви били толко тъпи ,
че трябвало да препишат и ги хванали,ама няма проблем има малоумници които ще осигурят на преписвачите поправителен , за да могат да наизустят казусите и да им го начукат.
Такива ливади като вас не че не са за магистрати , за кондуктори в градския не ставате.
Айде марш на работа , че требва да си плащате бързите кредити , а селяните да бегат по селата да си пасат козите , а преписвачите на новия изпит ще ги фанете за "шлифера" идиоти малоумни.

П.С. 600 души вместо на устен , пак на писмен заради вас шибаняци.Толко сте страхливи и прости , че не си давате сметка че измежду тези 600 сте били , най-вероятно и вие.
sarrummann
Младши потребител

Мнениеот zoi2011 » 30 Апр 2015, 11:17

Откъде я вадите тази злоба, колега? И всичко знаете и всеки коментирате...............
Последна промяна zoi2011 на 30 Апр 2015, 11:38, променена общо 1 път
zoi2011
Младши потребител

Мнениеот krieghoff » 30 Апр 2015, 11:36

Лицето с никнейм "u3mamhukaa" ...дори не мога да кажа, че този е колега...абе пич...колко комплексиран и жалък човечец трябва да си за да се изразяваш по този долнопробен начин?
От къде ти идва тази злоба и ненавист към всички останали във форума?
Единствено родните милиционери имат такъв просташко-арогантен израз, с което най-вероятно компенсират липсата на други качества.
krieghoff
Нов потребител

Мнениеот hristovaiv » 30 Апр 2015, 11:43

Колкото и да е неприятно за всички явили се на този конкурс, частичната отмяна беше неизбежна. Непонятно ми е как има колеги, които изобщо са се надявали, че това може да бъде избегнато.. не че тази отмяна ще промени нещо де.. просто както каза някой от колегите, малоумниците този път ще си научат казусите наизуст, че да не ги хванат. В крайна сметка изтичането на казусите едва ли е учудило някой, конкурсите в нашата мила Родина се провеждат по този начин от години насам, това всички го знаем!
Надявам се поне да действат по експедитивно с назначаването на нова дата и до края на май да мине писмения.
hristovaiv
Нов потребител

Мнениеот hristovaiv » 30 Апр 2015, 11:50

generx написа:Летаргията на ВСС бави не само кандидатите за младши прокурори, но и тези за младши съдии, тъй като двата конкурса са обвързани в завършващата им фаза.
Да не говорим, че учебната година в НИП има законоустановени срокове.
При цялото ми уважение към заетостта на многоуважаемите магистрати, не доумявам в кое се изразява сложността на процеса по определяне на нова дата/комисия и съставянето на нови 10 казуса?!
При добро желание 23.05. или 30.05. е напълно реалистична дата за писмен.
Ама аз съм от село и не ги разбирам нещата... :roll:

generx, бързате колега ... :lol: :lol: На Уважаемите им отне 2 седмици да вземат решение за частична отмяна при положение, че още на 18.04 е било ясно, че трябва да има такава.. а да не забравяме, че идват празници .. 1 май.. 6 май.. 24 май.. 1 юни.. трябва да се почива, не може само работа .. :lol: :lol:
hristovaiv
Нов потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 30 Апр 2015, 12:16

Няма злоба , нито ненавист,има едно съжаление , просто псевдо застъпниците насраха маса народ и си заслужават квалификацийте. Повечето от пострадалите не им стиска да ви запсуват .
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот taipan » 30 Апр 2015, 12:47

Забелязвам последните години тенденция да се пише в форумите на учтива форма, и се правите на честни и свестни и големите юристи заслужили да правораздават. Пълен тъшак и смях. Добре, че сте анонимни, че гладни ще ходите по улиците. Накълвали сте тъпата теория като папагали, рецитирате като албум на чалга фурия и си мислите, че сте велики. Не живеете в този свят, в това време, живеете в друга вселена някаква успоредна - ваша си. Може би, защото повечето сте от малки забити села и градченца, където животът е спрял. Може би,защото е до възпитанието, не знам.... тъпотията ни е генно заложена. Възпитани в наивност, тъпота до болка, глупост и липса на всякаква мисъл или конструктивно мислене!! В училище не сте ли учили история??! Нищо не се е променило. Нито ще се промени в БГ! Тук останахме малоумниците и глупави наивници само. :mrgreen:
taipan
Потребител

Мнениеот teo_31 » 30 Апр 2015, 13:30

zoi2011 написа: Аз не желая да се проведе нов конкурс по " старите правила"

Из "Правен свят": Днес ВСС реши да извърши проверка,........ Конкурсът за младши прокурори обаче ще се проведе по сега действащите правила. :D :wink:
teo_31
Младши потребител

Мнениеот hristovaiv » 30 Апр 2015, 14:33

:lol: :lol: :lol: нещо като последен шанс за В. и компания и тях подобните :lol: :lol:
hristovaiv
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 30 Апр 2015, 20:26

sarrummann написа:Аха, магистратите точно като теб си ги представям, ругаещи и псуващи като каруцари. ...

Господине, забравихте ... и грАмотни, грАмотни ... досущ кат' него ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 01 Май 2015, 16:46

Цацаров се изказал вчера-онзи ден.Не успях да прочета статията във вестника,тъй като ми възникна нещо.Не знам какво точно е казал за прокурорския изпит(за него говори,че щял да се отмени),но според мен тук има данни за престъпление/моля,ако някой вече и писал за това,сори/.

Из комиисите са длъжностни лица по смисъла на НК.Такова поведение определено попада в обхвтата на чл.282 НК.Категорично.
"Облагата" в състава може да е всякаква.Каквото и да било предимство пред другите.
Що се отнася до немаловажните вредни последици,то не просто могат да настъпят,но и натъпиха-РЕЗИЛ на ента степен;разочарованието у кандидаите е най-малката беля.Въпреки че да осъзнаеш, че 6 години си учил навятъра,не е никак за подценяване дори чисто медицински.

П.П. Ако някой смята нещо сериозно да прави по въпроса,вместо да пише тук-то това е сигнал до прокуратурата.
Едва ли преписвачите ще излезнат помагачи на субектите по 282 НК или ще блесне подкупа :oops: ,но следва да бъдат разпитани най-малко,т.к има данни за престъпление.То е ясно,че листчето са го намерили случайно на улицата...Но пък не се ли тръгне в тая насока,останалите 20 незнайни със "знания"....пак са на ринга.
Нали някой не си въобразява, че само 3-4-ма имат "пищови"? Тези,които си ги носят в джоба са плитките мозъци,които не могат да запомнят отговорите на няколко казуса,пък ку ще и да са 20 на брой.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот kolegat » 01 Май 2015, 17:40

svettoslav написа:П.П. Ако някой смята нещо сериозно да прави по въпроса,вместо да пише тук-то това е сигнал до прокуратурата.

Сигналче до цацаратурата :lol: Ми тя цацаратурата трябваше досега да се е самосезирала бе, момче. Щом не го е направила, резултатът от един евентуален сигнал е ясен. Даже няма да ги разпитат малките келешчета. По добре идете в някоя медия да направят един обширен репортаж, щото така и не видях никъде адекватно отразяване на събитието.
kolegat
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити