- Дата и час: 20 Ное 2024, 18:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Ооо Лолитка ако бях привилигирован нямаше да пиша от години тука с разни други садо мазо юристи , щях вече и стаж да съм натрупал като магистрат ама .... те
Спрете да лицемерничите , не сте се представили добре , не прецакваите хората уж по благородни причини.
Преминали сме през вашите фази и няма нужда да преминаваме още веднъж
Спрете да лицемерничите , не сте се представили добре , не прецакваите хората уж по благородни причини.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Какво ви става хора, въпросът е принципен. Вие принципи нямате ли? И без тях закъде в съдебната система? За 1500 лева евентуална заплата ли си продавате достойнството? Оттук насетне все собствения комфорт ли ще търсите като държавни обвинители? Ако казусът беше за някое квалифицирано длъжностно присвояване тук други песни щяха да се пеят и други петиции, доста по-еднозначни да се подписват. Само държавната службица и заплатката ли останаха единствените приоритети на бъдещия магистрат?
Стига вече, съберете си малко достойнството,защото то единствено се губи и никога повече не се намира, за разлика и от парите и от работата. Застанете зад едина достойна и принципна позиция, защото само така се променят нещата. А за хората, които смятат, че промяната е невъзможна-аз лично им се моля, като гражданин, а не като юрист, да не влизат в съдебната система, както се изрази един колега по-горе, гнили, преди още да са узрели.
Стига вече, съберете си малко достойнството,защото то единствено се губи и никога повече не се намира, за разлика и от парите и от работата. Застанете зад едина достойна и принципна позиция, защото само така се променят нещата. А за хората, които смятат, че промяната е невъзможна-аз лично им се моля, като гражданин, а не като юрист, да не влизат в съдебната система, както се изрази един колега по-горе, гнили, преди още да са узрели.
- valia27
- Младши потребител
Колега 90% от гражданите на Република България едва свързват краищата и не могат да си позволят да имат достойнство. Никой няма да оцени псевдо завишения ти морал , освен някой младеж може би.
-
u3mamhukaa - Потребител
neudarjim_jurist написа:Аз не търся справедливост,защото знам, че няма да я намеря, гледам реално на нещата. Не съм съгласен конкурс за магистрати да се провежда 5 месеца, да ми образува допълнителни главоболия, разноски, проблеми с работодателя около ползването на отпуск и т.н. в името на някаква абстрактна цел като равния старт.
Това изречение перфектно илюстрира думите ми. Съгласете се - ако всеки гледа само своя интерес, няма как да се постигне каквото и да е. А що се отнася до абстрактните цели като равен старт и справедливост, щом не са Ви приоритет, не знам как ще извършвате прокурорските си задачи - отново ли ще решавате нещата по начин, носещ Ви по-малко главоболия?
Що се отнася до правилата на провеждане на конкурса - тълкувайте, колега, голяма част от правилата са с цел запазване на тайната на казусите. Изтекъл е не един, а всичките 10 казуса, до неограничен брой човека. Нима очаквате такава хипотеза да е предвидена в правилата и да гласи, че в такъв случай конкурсът следва да се анулира?
u3mamhukaa написа:Ооо Лолитка ако бях привилигирован нямаше да пиша от години тука с разни други садо мазо юристи , щях вече и стаж да съм натрупал като магистрат ама .... те
Колега, разбирам гледната Ви точка, макар никак да не съм съгласен с нея - вие също сте на принципа да гледаме собствения си задник. Кажете ми тогава, но честно - ако оценките Ви са незадоволителни, ще запеете ли другата песен?
А и дори оценките Ви да са отлични, твърде вероятно е да има достатъчно човека с пълно отличие/разполагали предварително с казуса, синчета и дъщерички на който трябва/, които биха Ви изместили от място в прокуратурата в съответния/желан от Вас/ район. Равнодушно ли приемате такъв вариант, или дотам гледате цинично на системата, че вече сте се примирили тотално?
- sshaft
- Нов потребител
Не няма да запея друга песен и да ви кажа далеч не мисля че ще имам 6 , дори не се надявам и на 5.50.
Няколко дечица по - малко са , нещо което няма да стане при отмяната на конкурса.
Да примирил съм се , тотално ,такъв е живота. Може би сте по-млад (под 30) и за това сте толкова ... революционно настроен , с годините това чувство отминава ще видите.
Няколко дечица по - малко са , нещо което няма да стане при отмяната на конкурса.
Да примирил съм се , тотално ,такъв е живота. Може би сте по-млад (под 30) и за това сте толкова ... революционно настроен , с годините това чувство отминава ще видите.
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Колега 90% от гражданите на Република България едва свързват краищата и не могат да си позволят да имат достойнство. Никой няма да оцени псевдо завишения ти морал , освен някой младеж може би.
тук верно стана като в бг-мама, само домашни любимци
- taipan
- Потребител
Някой има ли информация в крайна сметка дали проверяват работите и дали ще публикуват оценки или ще чакат решение на ВСЕ в сряда?
- neron1
- Младши потребител
Една колежка мисля беше писала малко по-горе, че е звъняла във ВСС и от там са и казали, че работите се проверяват, но според мен ще се изчака решението на ВСС и едва след това или ще има оценки , или ще видим какво става по-натам с изпита
- elicahristova
- Младши потребител
Проверяват се писмените работи. Информацията е от вчера.
Не знаят кога ще ги публикуват. Не знаят и дали изобщо ще ги публикуват ако ВСС анулира конкурса.
Общо взето на всеки мой въпрос към служител в "Отдел конкурси на магистрати", отговорът беше "Не знаем, следете сайта".
Остава ни да чакаме.
Личното ми мнение е, че следва да оповестят резултатите независимо от решението на ВСС, както и да публикуват всички 10 казуса.
Не знаят кога ще ги публикуват. Не знаят и дали изобщо ще ги публикуват ако ВСС анулира конкурса.
Общо взето на всеки мой въпрос към служител в "Отдел конкурси на магистрати", отговорът беше "Не знаем, следете сайта".
Остава ни да чакаме.
Личното ми мнение е, че следва да оповестят резултатите независимо от решението на ВСС, както и да публикуват всички 10 казуса.
- generx
- Младши потребител
Резултати ще има след като мине заседанието на ВСС по въпроса дали да се отмени конкурса. Доколкото знам заседанието ще е в сряда. Така че в четвъртък ще стане ясно всичко
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Ако се стигне до частична отмяна, кога най рано ще бъде новия казус ?
- peacemakerbgg
- Младши потребител
ВСС няма начин да не насрочат нов конкурс и един вид "да си вържат гащите'',защото в противен случай над хиляда души ще имат пълното право да подадат жалби за опороченост,а те едва ли ще го допуснат.Остава обаче без отговор въпроса-"Кой изнесе казусите и кога и каква отговорност ще понесе за това си деяние?"Новият ще си мине тихо и кротко,всичко ще е точно и..."Честито на печелившите".На останалите кураж за догодина и те така!
- efreitora
- Нов потребител
peacemakerbgg написа:Ако се стигне до частична отмяна, кога най рано ще бъде новия казус ?
Ако се стигне до частична отмяна, по всяка вероятност най- рано новият казус ще бъде по време на писмения изпит от новия конкурс.
- agents_group
- Младши потребител
Мен ме интересува предишния подобен случай, който са анулирали или каквото са правили на изпита има ли решение на ВАС по казуса, защото 100% е обжалвано?! Може ли някой да помогне с информация, има ли обжалване и решение и да го постне?
- taipan
- Потребител
Колега, той е бил отменен преди да е започнал.
http://www.monitor.bg/article?id=103912
Тогава казусите са били изтекли и изпратени в редакцията на в. Монитор дни преди изпита.
В деня на изпита са сверили запечатените казуси с тези от вестника и са установили че са еднакви.
http://www.monitor.bg/article?id=103912
Тогава казусите са били изтекли и изпратени в редакцията на в. Монитор дни преди изпита.
В деня на изпита са сверили запечатените казуси с тези от вестника и са установили че са еднакви.
- teo_31
- Младши потребител
Поздравявам всички участници с настъпването на ДЕНЯТ X! Ура, и да ни е честит! В 13:30 по програма започва заседанието на великите правни умове от Висшия семеен съвет! Нека силата бъде с тях и да ги води! В протестантските църкви в такива паметни моменти се пее: "O, happy day"!!!
- miko_pk
- Потребител
miko_pk написа:Поздравявам всички участници с настъпването на ДЕНЯТ X! Ура, и да ни е честит! В 13:30 по програма започва заседанието на великите правни умове от Висшия семеен съвет! Нека силата бъде с тях и да ги води! В протестантските църкви в такива паметни моменти се пее: "O, happy day"!!!
Да кажем "Алилуя" братя и сестри в зададената стилистика на примера с протестнатските църкви, приемам залагания за решението
- elicahristova
- Младши потребител
Колеги, резултатите излязоха
- dedra
- Потребител
Заседанието е насрочено за 13.30h. днес.
- claudia
- Младши потребител
|
|